Bucurestenii sunt sfatuiti sa evite astazi si maine zona centrala a Capitalei, din cauza desfasurarii Summit-ului sefilor de state din Europa de Sud-Est si a Reuniunii ministeriale a OSCE si sa respecte ordinele agentilor de circulatie.
Peste 1.300 de cadre ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) vor avea misiunea de a asigura buna desfasurare a acestui eveniment. Pentru pregatirea si executarea misiunilor vor fi constituite Grupe Operative comune formate din angajati ai MIRA si ai Serviciului de Paza si Protectie (SPP).
Astfel, angajati ai MIRA  vor stabili  ordinea publica si siguranta circulatiei in toate locurile de desfasurare a activitatilor si pe traseele de deplasare.
De asemenea, acestia vor asigura echipajele de politie antemergatoare pentru coloanele care beneficiaza de aceasta facilitate, desfasurand controale pentru prevenirea si stingerea incendiilor la obiectivele unde au loc lucrarile reuniunilor, precum si la locurile de cazare ale participantilor.
Totodata vor fi supravegheate din aer, cu elicoptere din dotare, traseele de deplasare din Bucuresti si se vor identifica persoanele cu comportament violent care pot perturba desfasurarea reuniunilor.