Referitor la afirmatiile d-lui Dan Paul, presedintele SSIF Finaco Securities cu privire la contestarea majorarii de capital a Casei Romane de Compensatie, precizam urmatoarele aspecte: Hotararea AGEA CRC din data de 2 martie 2007 atacata in instanta de SSIF Finaco Securities este una de confirmare a rezultatelor majorarii de capital deja efectuata; Majorarea capitalului social a fost aprobata prin AGEA din 29. XI.2006 si nu a facut obiectul nici unei contestatii, majorarea de capital fiind un proces finalizat si confirmat de CNVM; Prin ordonanta Nr. 72 din 30 mai anul curent, Tribunalul Sibiu a respins cererea reclamantei (SSIF Finaco Securities) de anulare a inscrierii de majorare a capitalului social al CRC la Oficiul Registrului Comertului si a obligat reclamanta la plata cheltuielilor de judecata. In concluzie, este cert ca majorarea de capital social a ramas inscrisa la Registrul Comertului.
La data de 4 iunie a.c. capitalul social al CRC este de 3.604.500 Ron (peste 1 milion de euro), ca rezultat al majorarii capitalului social aprobata de CNVM si inregistrata la Registrul Comertului Sibiu. Conform regulamentului 13/2005 al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, art. 128, pana in noiembrie 2007, capitalul social al Casei Romane de Compensatie trebuie sa ajunga la valoarea a cel putin un milion de euro. Din cele prezentate reiese asadar ca nivelul capitalului social al CRC impus de CNVM a fost deja atins.
Majorarea de capital a fost aprobata in AGEA din data de 29 noiembrie 2006 iar in data de 2 martie 2007 au fost aprobate rezultatele majorarii desfasurate in perioada 7 decembrie 2006 - 21 ianuarie 2007.
In aceste conditii precizam ca afirmatiile d-lui Dan Paul, presedintele SSIF Finaco Securities, sunt in mod clar calomnioase si in masura a afecta interesele CRC si implicit ale Bursei din Sibiu. In consecinta, cele doua institutii isi rezerva dreptul de a solicita daune interese d-lui Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.
De altfel, activitatile intreprinse de SSIF Finaco Securities, in calitate de actionar al CRC, au vizat distrugerea din interior a institutiei, situatie neconforma cu art. 136 ind. 1 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale in care se precizeaza ca a€žactionarii trebuie sa-si exercite drepturile cu buna credinta, cu respectarea drepturilor si a intereselor legitime ale societatii si ale celorlalti actionari".
Dl. Dan Paul, presedintele SSIF Finaco, a afirmat in mod public ca urmareste distrugerea CRC si ideea ca garantarea si decontarea tranzactiilor efectuate la bursa sibiana se vor face prin intermediul Casei de Compensatie Bucuresti, care nu este autorizata, dovedeste cu prisosinta acest fapt. Mai mult, Casa Romana de Compensatie este singura institutie de acest gen din Romania autorizata si va continua sa-si desfasoare activitatea de garantare si decontare a tranzactiilor efectuate la BMFMS.
In contextul in care bursa sibiana s-a dezvoltat exponential in ultimii doi ani, si in prezent se afla in atentia marilor burse ale Europei cu care se negociaza derularea unor parteneriate si colaborari, consideram ca afirmatiile lui Dan Paul sunt de rea-credinta si sunt menite a impiedica planul de dezvoltare a BMFMS si CRC pe termen mediu si lung.
Totodata, CRC va sesiza CNVM cu privire la declaratiile lui Dan Paul si actiunile SSIF Finaco Securities, intrucat acestea contravin interesului societatii. Consideram ca astfel de actiuni ar trebui sa fie dezaprobate de intreaga piata de capital autohtona intrucat ele nu sunt altceva decat piedici in calea dezvoltarii acesteia iar neajunsurile care inca persista pe piata bursiera romaneasca se datoreaza si unor oameni cu functii importante in conducerea acesteia cum este si dl. Dan Paul.