El a precizat ca o solutie pentru rezolvarea problemelor de mediu la nivel local este ca Guvernul sa finanteze intocmirea de proiecte, mai ales ca Romania va primi de la UE, in perioada 2007-2013, pentru mediu, 5,5 miliarde de euro. Seful statului a
El a precizat ca o solutie pentru rezolvarea problemelor de mediu la nivel local este ca Guvernul sa finanteze intocmirea de proiecte, mai ales ca Romania va primi de la UE, in perioada 2007-2013, pentru mediu, 5,5 miliarde de euro. Seful statului a enumerat principalele probleme de mediu din Romania. A inceput cu lipsa unei statii de tratare a apelor uzate la Bucuresti, fapt de care s-a aratat extrem de nemultumit, a continuat cu gropile de gunoi prost gestionate si a incheiat cu poluarea din orase. Presedintele a pus accent pe necesitatea educarii populatiei "nu in sensul servitului mesei cu sapte tacamuri, ci in sensul grijii pentru spatiul inconjurator", atragand atentia asupra gunoiului lasat de turisti pe Valea Prahovei si in padurile din jurul Bucurestiului, de exemplu. In concluzie, seful statului a spus ca problema mediului este acceptabil inteleasa de factorul politic. "Guvernul, autoritatile au definit problema. Problema este la proiecte, dincolo de aspectul legat de bani", a mai spus Basescu. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.