Comisia parlamentara de ancheta a privatizarii Petrom a cerut conducerii Senatului prelungirea termenului de depunere a raportului cu peste patru luni, pana la 25 octombrie, motivand ca expertii independenti au identificat "aspecte controversate" ref
Comisia parlamentara de ancheta a privatizarii Petrom a cerut conducerii Senatului prelungirea termenului de depunere a raportului cu peste patru luni, pana la 25 octombrie, motivand ca expertii independenti au identificat "aspecte controversate" referitoare la calculul valorii de vanzare a Petrom. In adresa semnata de presedintele Comisiei de ancheta, senatorul PRM Carol Dina, se arata ca expertii independenti, specializati in evaluare si drept comercial international, care colaboreaza cu comisia de ancheta, au identificat unele "aspecte controversate" referitoare la privatizarea Petrom, preluata de la stat, in 2004, de grupul austriac OMV. Comisia precizeaza ca aceste probleme necesita studierea unor date suplimentare ale contractului de consultanta incheiat intre Ministerul Industriilor si Resurselor si consortiul Credit Suisse First Boston si ING Barings. "Aceste aspecte controversate vizeaza in principal modul in care s-a calculat valoarea de vanzare a Petrom, respectiv formula de calcul utilizata, parametrii luati in considerare", sustine comisia.
Carol Dina a precizat ca membrii comisiei trebuie sa studieze nu doar pachetul de legi care reglementeaza privatizarea Petrom, ci si "documente cuprinse in 17 bibliorafturi a cate 500 de pagini fiecare si circa 30 de note lamuritoare solicitate de comisia de ancheta de la institutiile implicate in procesul de privatizare a companiei SNP Petrom". Invocand aceste argumente, Comisia a cerut prelungirea termenului de depunere a raportului, de la 8 iunie la 25 octombrie.
Biroul Permanent trebuie sa supuna la vot, in plenul Senatului, cererea Comisiei de ancheta. OMV a preluat pachetul majoritar de actiuni al Petrom la finele anului 2004, printr-o tranzactie de privatizare in valoare de 1,5 miliarde de euro. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.