Nationala Romaniei infrunta astazi din nou Slovenia, la Timisoara, dupa ce sambata a invins aceeasi echipa, in deplasare, cu 2-1.
In urma respectivului succes, "tricolorii" au trecut pe primul loc in grupa si, de acum, fiecare meci casti
Nationala Romaniei infrunta astazi din nou Slovenia, la Timisoara, dupa ce sambata a invins aceeasi echipa, in deplasare, cu 2-1.
In urma respectivului succes, "tricolorii" au trecut pe primul loc in grupa si, de acum, fiecare meci castigat inseamna inca un pas spre Euro 2008, ale carui preliminarii se incheie la toamna. Din ce s-a vazut la Celje, Slovenia nu ar trebui sa ne puna astazi probleme, mai ales ca a ramas si fara doi titulari importanti,
Cesar si Koren, ambii suspendati, asta doar daca "tricolorii" vor fi suficient de maturi pentru a nu isi pune singuri piedica. Un succes la Timisoara ar putea sa incheie frumos un sezon destul de fructuos pentru majoritatea fotbalistilor de la Nationala, care si-ar asigura o vacanta linistita, inaitea confruntarilor decisive din toamna.
Selectionerul Victor Piturca s-a plans ieri, dupa antrenamentul oficial, desfasurat, ca de obicei, de dimineata, de probleme de efectiv, in special in compartimentul ofensiv. Astfel, dupa ce l-a pierdut pe Daniel Niculae, eliminat la Celje si suspendat pentru partida de astazi, Piti are emotii cu Marica si cu Claudiu Niculescu, primul cu febra mare luni seara, dar pe teren ieri la antrenament, iar golgeterul campionatului cu o contractura musculara. "Marica este bine acum. Aseara a avut 38 de grade temperatura, dar azi s-a antrenat normal. Probabil a facut temperatura din cauza amigdalelor, dupa ce a baut apa rece. Niculescu a simtit o contractura si urmeaza sa faca un RMN. Iar Tamas a avut ameteli si l-am scos din antrenamentul de azi. La el este o alta problema legata de lipsa mineralelor lichide", a spus Piturca. Selectionerul a constatat o lipsa de concentrare a jucatorilor sai, dar a gasit si o explicatie. "Azi s-a facut un control la opt jucatori care au jucat la Celje, iar unii dintre ei sunt mai obositi, de exemplu Dorel Stoica si Rosu. Din pacate, nu toata lumea este concentrata asa cum as dori eu, dar asta din cauza oboselii. Insa situatia nu este grava", a afirmat Piturca, exprimandu-si speranta ca nu va ploua la ora meciului. Despre meci, selectionerul a vorbit cu precautie, anticipand o confruntare mai grea decat sambata. "Nu va fi simplu, din contra, va fi mai dificil, pentru ca slovenii nu mai au nimic de pierdut. Se daruiesc pe teren si vor da totul fizic. Sigur selectionerul lor va face schimbari fata de meciul de la Celje, sunt jucatori tineri de perspectiva pe care ii va baga in teren. Noi ne dorim cele trei puncte pentru ca si Bulgaria a batut si nu ne permitem pasi gresiti. Asteptam ca bulgarii sa faca greseli", a explicat Piti.
PRELIMINARII EURO 2008 - GRUPA G
Astazi
BULGARIA - BELARUS (Sofia, ora 20)
ROMANIA - SLOVENIA (Timisoara, ora 21)
LUXEMBURG - ALBANIA
(Luxembourg, ora 21.15)
Clasament
1. Romania 6 4 2 0 12- 4 14
2. Olanda 6 4 2 0 8- 2 14
3. Bulgaria 6 3 3 0 9- 3 12
4. Belarus 6 2 1 3 9-13 7
5. Albania 6 1 3 2 5- 6 6
6. Slovenia 6 1 1 4 5-10 4
7. Luxemburg 6 0 0 6 1-11 0
Au mai ramas de disputat: Belarus - Romania, Olanda - Bulgaria, Luxemburg - Slovenia (8 septembrie), Slovenia - Belarus, Bulgaria - Luxemburg, Albania - Olanda (12 septembrie), Romania - Olanda, Belarus - Luxemburg, Slovenia - Albania (13 octombrie), Luxemburg - Romania, Olanda - Slovenia, Albania - Bulgaria (17 octombrie), Bulgaria - Romania, Albania - Belarus, Olanda - Luxemburg (17 noiembrie), Belarus - Olanda, Romania - Albania, Slovenia - Bulgaria (21 noiembrie).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.