Veniturile colectate la nivelul celor cinci mari componente ale bugetului general consolidat au insumat la finele lunii mai 45,49 miliarde de lei, in crestere cu 16,7% fata de nivelul din perioada similara a anului 2006, incasarile din TVA si taxe va
Veniturile colectate la nivelul celor cinci mari componente ale bugetului general consolidat au insumat la finele lunii mai 45,49 miliarde de lei, in crestere cu 16,7% fata de nivelul din perioada similara a anului 2006, incasarile din TVA si taxe vamale mentinandu-se sub realizarile de anul trecut.
Veniturile la bugetul de stat au depasit cu 11,4% incasarile de la finele perioadei ianuarie - mai a anului trecut, oprindu-se la 27,43 miliarde de lei, crestere sustinuta in special de avansul sumelor colectate din impozitul pe venit si salarii, de 43,7%, si de cresterea incasarilor din impozitul pe profit, de 33,9%.
In ceea ce priveste incasarile din TVA si taxele vamale, sumele colectate s-au oprit la 10,18 miliarde de lei si, respectiv, 335,74 milioane de lei.
In perioada ianuarie - mai a anului trecut, sumele colectate din TVA au fost de 10,44 miliarde de lei, iar veniturile din taxe vamale s-au cifrat la 878,76 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.