Specialistii in demografie au estimat ca, in 2050, o treime dintre locuitorii Uniunii Europene vor avea 65 de ani, ceea ce va duce la un deficit intern al fortei de munca. Acest lucru ar putea fi insa combatut, potrivit Financial Times, prin acceptar
Specialistii in demografie au estimat ca, in 2050, o treime dintre locuitorii Uniunii Europene vor avea 65 de ani, ceea ce va duce la un deficit intern al fortei de munca. Acest lucru ar putea fi insa combatut, potrivit Financial Times, prin acceptarea imigrantilor.
Publicatia noteaza ca Bruxelles-ul analizeaza deja un asa-zis "card albastru", care sa atraga persoanele cu calificari superioare din Europa, desi tarile in curs de dezvoltare se tem de un exod al specialistilor.
Rezolvarea problemei imigratiei din Europa se confrunta insa cu ample probleme politice, fiind nevoie de unanimitatea celor 27 de membri pentru adoptarea legilor. In plus, statele sunt reticente in ceea ce priveste cedarea controlului in privinta intrarii persoanelor pe propriul teritoriu national, comenteaza FT.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.