CNA pregateste amenzi pentru felul in care televiziunile au prezentat evenimentele din jurul mortii lui Bogdan Costache.

Relatarile tv din cazul elevului de 18 ani indragostit de o profesoara au intrat luni si in vizorul Consiliului National al Audiovizualului, care urmeaza sa ia o masura in sedinta de azi. „Ne-am autosesizat. Nu ne-a placut sa vedem ce se intimpla pe diferite canale. Apoi, am citit articolul din Cotidianul si noi luam in calcul parerea presei", a declarat Attila Gasparik, presedintele interimar al Consiliului. In plus, in jur de 15 sesizari din partea telespectatorilor au ajuns ieri la CNA, acuzind modul in care a fost tratat subiectul.

„Nu stiu daca o amenda dura va solutiona ceva, dar vrem ca posturile sa constientizeze ca acest discurs nu este acceptabil. S-a intrat prea mult in viata personala si s-a generalizat in exces. Decizia trebuie sa fie a tribunalului, si nu a moderatorilor sau a redactorilor de stiri. Drepturile omului au fost ingradite", a mai spus presedintele Consiliului National al Audiovizualului pentru Cotidianul.

Si Asociatia Consumatorilor de Media a protestat, printr-un comunicat de presa, la adresa modului in care televiziunile si ziarele au tabloidizat subiectul, condamnind-o pe Corina Vasile. „Protestam fata de faptul ca tragedia unei familii a fost transformata intr-o telenovela-reality-show difuzata in fiecare seara la principalele televiziuni. Profesoara a fost condamnata de presa in conditiile in care prezumtia de nevinovatie nu ar trebui sa fie un principiu aplicat doar in justitie", sustine presedintele Asociatiei, Horea Badau.

Pe 24 mai, Bogdan Costache, de 18 ani, a murit dupa ce a cazut de la etajul noua al blocului in care locuia profesoara Corina Vasile, de la care elevul primea meditatii la limba romana. Ulterior, colegii si familia elevului au indicat existenta unei relatii amoroase intre cei doi, care dura de 11 luni.

Inregistrari video in memoria lui Bogdan Costache, la www.cotidianul.ro/select