Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, a deschis actiune la CEDO impotriva statului roman si a prefectului Cristian Roman.

Constantin Contac cere plata de daune materiale si morale pentru incalcarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, nemultumit ca in 2005 prefectul l-a suspendat din functie. Cristian Roman a emis ordinul de suspendare, considerind ca seful CJ este incompatibil cu functia, din pricina afacerilor pe care le deruleaza.

Contac a pierdut procesul, insa a ramas presedinte al Consiliului Judetean, deoarece s-a considerat ca starea de incompatibilitate a fost inlaturata intre timp. In schimb, el a fost obligat sa plateasca cheltuieli de judecata de 2.000 de lei. „Am stat mult si am gindit ca poate-poate le-o veni mintea la cap si vor inceta, dar pentru ca am vazut ca ei continua pina la ultima lor rasuflare, sigur ca acum ripostez", a afirmat Constantin Contac. El a refuzat sa faca publica suma pe care o solicita drept despagubiri, dar a precizat ca, „oricum, va fi usturatoare".