Schimbul de replici dintre presedintele rus, Vladimir Putin, si democratiile occidentale a intrat intr-o noua faza, reamintind tot mai mult de perioada razboiului rece.

Afirmatiile presedintelui rus, Vladimir Putin, care anunta inca

Schimbul de replici dintre presedintele rus, Vladimir Putin, si democratiile occidentale a intrat intr-o noua faza, reamintind tot mai mult de perioada razboiului rece.

Afirmatiile presedintelui rus, Vladimir Putin, care anunta inca de acum doua zile ca tara sa se pregateste sa reia pozitia strategica din perioada razboiului rece, aceea de lansare de rachete asupra Europei, au primit un raspuns dur din partea oficialilor europeni. "Astfel de comentarii nu sunt folositoare si nu sunt binevenite", a declarat purtatorul de cuvant al NATO, James Appathurai. Cel mai important raspuns a venit chiar din partea presedintelui american, aflat in vizita in Republica Ceha. "Rusia nu este inamicul nostru. Mesajul pe care i-l voi transmite lui Putin este ca nu are de ce sa se teama de scutul antiracheta", a spus Bush. "Trebuie sa ne unim fortele pentru a lupta cu dusmanii reali, nu cu cei ipotetici", a declarat ironic Bush.
Nici Germania nu a ramas datoare cu un raspuns presedintelui rus. "Este important pentru mine ca toata lumea sa inteleaga foarte bine ca perioada razboiului rece s-a incheiat pentru totdeauna", a declarat cancelarul german Angela Merkel presei ruse.

SUPARAT. Presedintele rus a redeschis si ieri problema scutului american antiracheta si a bazelor americane din Europa Centrala si de Est. "Partenerii nostri... umplu Europa centrala cu noi armamente. O noua baza in Bulgaria, inca una in Romania, interceptoare in Polonia, un radar in Cehia", s-a plans Putin. Analistul The Times, Michael Binyon, sustine intr-un editorial publicat ieri ca presedintele rus indreapta tara catre o noua forma de fascism.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.