APARARE. Un transportor blindat s-a impotmolit ieri intr-o groapa plina cu apa pe care ar fi trebuit sa o traverseze chiar sub privirile ministrului Apararii, Teodor Melescanu, in timpul unui exercitiu militar desfasurat la Scoala de Aplicatie pentru
APARARE. Un transportor blindat s-a impotmolit ieri intr-o groapa plina cu apa pe care ar fi trebuit sa o traverseze chiar sub privirile ministrului Apararii, Teodor Melescanu, in timpul unui exercitiu militar desfasurat la Scoala de Aplicatie pentru Unitati de Lupta "Mihai Viteazul" din Pitesti. Ministrul a declarat ca incidentul demonstreaza ca dotarile tehnice ale Armatei Romane sunt invechite.


15:32 - CARANTINA
BRAILA. Jumatate din municipiu a intrat in carantina, dupa ce intr-un cartier a fost descoperita o vulpe turbata.
VICTIMA. O a treia persoana care fusese ranita grav in explozia de la Oltchim Valcea de la 14 august a murit la spital in Bucuresti.


15:37 - PANA
OTOPENI. O pana de curent a afectat portiuni ale Aeroportului "Henri Coanda", dar a fost remediata dupa cateva zeci de minute. Reprezentantii aeroportului spun ca incidentul nu a influentat sistemele vitale ale aerogarii, cum ar fi comunicatiile, sistemul de balizaj sau turnul de control.
RETINERE. Un important membru al gruparii infractionale conduse de israelianul Shimon Naor, moldoveanul Ion Busuioc, condamnat pentru trafic de armament si urmarit international, a fost prins de politistii de frontiera intr-un hotel din Bucuresti, dupa aproape o luna de supraveghere.


REORGANIZARE - Schimbari in Ministerul Educatiei
Ministerul Educatiei va fi reorganizat prin redistribuirea a 29 de posturi in aparatul propriu al institutiei, potrivit unei hotarari adoptate recent de Guvern. De asemenea, se vor infiinta doua directii speciale pentru implementarea proiectelor si verificarea si validarea cheltuielilor. Din totalul celor 29 de posturi redistribuite in cadrul ministerului, 18 locuri vor fi alocate Directiei Audit, iar 6 posturi vor fi rezervate pentru Directia de Buget-Finante, Patrimoniu si Investitii. (Alina Gavrila)


CONCERT - Deep Purple, in Romania
Formatia Deep Purple va concerta pe 31 octombrie in Capitala. Veteranii rock-ului britanic se intorc la Bucuresti cu ocazia turneului european "Rapture of Deep", dupa ce au mai concertat in Romania in 1998. Concertul din Romania se anunta a fi primul din segmentul european, urmand ca pe 1 noiembrie trupa sa concerteze la Sofia, in Bulgaria, iar pe 3 noiembrie, in Sarajevo, Bosnia, pe 4 noiembrie, in Split, Croatia, iar pe 6 - in Budapesta, Ungaria. (R.G.)


IASI - Sugar inscris la gradinita
O mama din Iasi si-a inscris bebelusul in varsta de numai 11 luni la gradinita. Femeia a vrut astfel sa ii asigure baietelului sau pentru anul 2011 un loc la gradinita "Junior" a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi. In aceasta institutie, toate cele 32 de locuri au fost ocupate pentru urmatorii cinci ani. Potrivit unor estimari neoficiale, in judetul Iasi exista un deficit de peste 800 de locuri in gradinite.


TIMIS - Accident rutier cu patru morti
Patru persoane si-au pierdut viata intr-un accident rutier care a avut loc ieri la 15 kilometri de Timisoara, pe soseaua catre Arad. Masina in care se aflau victimele s-a izbit de un copac de pe marginea drumului si s-a rupt in doua, transmite Mediafax. Din primele cercetari a reiesit ca soferul conducea cu viteza mare, iar intr-o curba a pierdut controlul volanului.Martorii spun ca doua dintre victime mai traiau imediat dupa accident, dar au decedat pana la sosirea echipelor de interventie. In urma accidentului, traficul rutier a fost ingreunat timp de mai multe ore.


ACTIUNE - Precursori ai heroinei capturati
Peste 1.100 de litri de precursori pentru droguri, din care puteau fi fabricate 600 de kilograme de heroina, au fost descoperiti in urma unor perchezitii domiciliare de politistii de la Directia Antidrog, in curtea unui bucurestean, a anuntat ieri Politia Romana. Substanta - anhidrida acetica - valora aproximativ 18 milioane de euro. Anchetatorii au stabilit ca anhidrida a fost adusa pe o filiera internationala, in care sunt implicati cetateni turci si iranieni. Principalul suspect este un bucurestean despre care anchetatorii spun ca voia sa plaseze marfa pe piata Capitalei.


ORA POPULARA - Intoarcerea la traditii
O emisiune dedicata celor mai frumoase parti ale sufletului romanesc: "Ora Populara". "Dirijata" de cunoscuta interpreta Niculina Merceanu, "Ora populara" isi propune in fiecare sambata sa aduca in fata telespectatorilor de pe TVR 2 muzica populara autentica, mesteri populari care vor-besc despre frumusetea lucrurilor din gospodaria unui roman, tinere sperante care doresc sa duca mai departe frumusetea folclorului. Astazi, de la ora 16:30, pe TVR 2, va invitam sa va bucurati sufletele alaturi de Saveta Bogdan, Gheorghe Gheorghe, Dolores Doncea, Mariana Denisa Grecu si Antoaneta Nadu, mester popular. (C.A.)


CONSTANTA - Incident naval langa Agigea
Doua nave au intrat in coliziune ieri dimineata pe Canalul Dunare-Marea Neagra, insa incidentul nu s-a soldat cu victime, informeaza Mediafax. Slepul autopropulsat "Alexander", sub pavilion Moldova, s-a lovit de  impingatorul romanesc "Mercur 301", care conducea un convoi compus din sase barje goale, la 9 kilometri de Ecluza Agigea. Potrivit autoritatilor navale, nu s-au inregistrat semne de poluare cu hidrocarburi, iar navele au
fost ancorate in siguranta.


PROGRAM - Medicamente gratis pentru fumatori
Ministerul Sanatatii a lansat un program de sprijinire a celor care doresc sa se lase de fumat. Astfel, persoanele care vor sa renunte la viciu beneficiaza de asistenta medicala si medicamente gratuite. Au acces toti fumatorii, indiferent ca sunt sau nu asigurati medical, deoarece finantarea programului este realizata din taxa pe viciu. Programul se deruleaza deocamdata in Bucuresti, urmand ca din 10 septembrie sa se extinda in alte zece orase din tara. Informatii privind medicii care acorda consultatii in cadrul programului pot fi solicitate la tel verde: 0 8008 STOP FUMAT (0808786738628). (Georgeta Licsandru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.