Conducerea liberalilor s-a intalnit cu omologii lor din Actiunea populara, in frunte cu Emil Constantinescu. Subiectul convorbirilor a fost constituirea unui pol politic de centru-dreapta. a€žDreapta nu poate fi reprezentata de partide care au cantat Internationala socialista si care provin din fostul FSNa€ť, a spus Ludovic Orban, vicepresedinte al PNL.
Inainte de inceperea negocierilor, fostul presedinte al Romaniei a infirmat posibilitatea unei fuziuni a PNL, AP si PNTCD, precizand ca scopul discutiilor este constituirea unei platforme politice comune, care sa reinvie "spiritul CDR din 1992". a€žVreau sa va spun ca aceasta constituire a polului nu este conditionta de faptul ca PNL este sau nu la guvernare. Trebuie reconstruite societatea civila romaneasca si clasa politica. Trebuie ca societatea sa accepte un tip anume de presedinte european, un tip de presedinte cum sunt toti ceilalti 26, in afara de presedintele Romanieia€ť, a declarat Constantinescu.
Acesta a exclus posibilitatea candidaturii sale pentru un nou mandat de sef al statului, mentionand ca functiile nu sunt deocamdata obiect de negociere.
Dupa incheierea discutiilor, presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca este de dorit elaborarea unui document politic care sa fie semnat de fortele de dreapta autentice-PNL, AP si PNTCD-care sa afirme atasamentul acestora fata de valorile de centru-dreapta.
Tariceanu considera ca se incearca acapararea discursului de dreapta de forte politice de sorginte nomenclaturista si fesenista, trimitere directa la PD. "O parte din electorat s-a lasat inselata de deturnarea valorilor dreptei in populism si demagogie", a adaugat Tariceanu.