Petrom va investi, pana in 2011, circa 60 milioane euro pentru alinierea Rafinariei Arpechim la standardele de mediu, urmand ca in acelasi an unitatea sa respecte in intregime aceste standarde, a declarat, pentru NewsIn, Jeffrey Rinker, membru al Dir
Petrom va investi, pana in 2011, circa 60 milioane euro pentru alinierea Rafinariei Arpechim la standardele de mediu, urmand ca in acelasi an unitatea sa respecte in intregime aceste standarde, a declarat, pentru NewsIn, Jeffrey Rinker, membru al Directoratului Petrom, responabil de rafinare. "Strategia de dezvoltare a companiei pentru 2010 prevede proiecte importante de modernizare in ambele rafinarii, care se ridica la peste un miliard de euro. Circa 200 de milioane de euro sunt alocate proiectelor de retehnologizare si modernizare a Arpechim, circa 60 de milioane de euro din acest buget fiind alocati proiectelor de mediu", a spus membrul Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de rafinare. Potrivit lui Rinker, cel mai indepartat termen de finalizare a investitiilor de mediu de la Arpechim este in anul 2011. "In acest moment ne concentram asupra implementarii modificarilor cerute de autoritatile de mediu la Arpechim, pe care speram sa le putem opera pana la sfarsitul lunii iulie", a mai punctat responsabilul Petrom. El a adaugat ca nici in planurile OMV si nici in planurile Petrom nu figureaza, in acest moment, vanzarea Rafinariei Arpechim. "Avem in vedere gestionarea celor doua rafinarii ca una singura si implementarea unor masuri, care sa conduca la reducerea costurilor si cresterea eficientei. Totodata, intentionam sa construim patru conducte noi intre cele doua rafinarii, pentru transportul titeiului si produselor petroliere", a mai explicat oficialul companiei petroliere. Surse din Agentia Nationala pentru Protectia Mediului declarau ca Petrom a convenit cu autoritatile de mediu un plan de inchidere a Rafinariei Arpechim, care va permite companiei sa continue productia de carburanti si produse petrochimice timp de trei luni luni de zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.