Inocenta baiatului lui Will Smith, muschii lui Gerard Butler din „300" sau giumbuslucurile lui Johnny Depp au fost premiate la MTV Movie Awards.

„Piratii din Caraibe", „Borat" si „Cirtita" au cistigat cele mai importante premii la editia de duminica a MTV Movie Awards. Cea de-a doua parte din seria piratilor din Caraibe, „Cufarul omului mort", a obtinut distinctia pentru Cel mai bun film, iar Johnny Depp a fost numit cel mai bun actor. „As dori sa multumesc studiourilor Disney si producatorului Jerry Bruckheimer ca nu m-au concediat de la bun inceput", a glumit interpretul capitanului Jack Sparrow.

Satira „Borat", culmea „incorectitudinii politice", a primit trofeul pentru Cea mai buna comedie, in vreme ce britanicul Sacha Baron Cohen si Will Ferrell au fost premiati pentru Cel mai bun sarut. Ovationati de publicul tinar, cei doi au repetat scena din comedia absurda „Vitezomanu’ Ricky Bobby". Cum era de asteptat, Cohen a mai desertat din ironiile sale, afirmind ca „plictisitorul reporter din Kazahstan, Borat, alter egoul sau", nu a putut sa vina la eveniment pentru ca „a intrat la reabilitare, in urma unor incidente nefericite", care includ condusul sub influenta urinei fermentate de cal sau aparitia intr-o emisiune tv unde a pledat in favoarea evreilor.

Cel mai „rau" personaj de film a fost capul mafiotilor din „Cirtita" lui Martin Scorsese, rol interpretat de septuagenarul Jack Nicholson. Coronita pentru debut a fost acordata fiului lui Will Smith, micutul Jaden, care l-a insotit pe tatal sau in drama de familie „In cautarea fericirii". La sectiunea Cea mai buna scena de lupta fanii MTV l-au votat pe actorul Gerard Butler, interpretul regelui Leonidas din drama spartana „300".

In acest an au aparut doua noi categorii: Premiul pentru Cel mai bun film care nu a fost inca lansat pe marile ecrane, acordat peliculei „Transformers", si Premiul pentru Cel mai bun film-farsa, care a revenit regizorului Andy Signore, pentru productia „United 300", o combinatie parodica intre „300-Eroii de la Termopile" si „Zborul United 93". Surpriza serii a fost Paris Hilton, care a declarat, cu citeva ore inainte de a intra la inchisoare, ca este speriata, dar se simte pregatita sa faca fata sentintei de trei saptamini de claustrare intr-o inchisoare din California. Pedeapsa vine in urma faptului ca Hilton a fost prinsa sofind cu permisul de conducere suspendat si a incalcat restrictiile eliberarii conditionate.

Sub forma unor pahare aurite de popcorn, trofeele au fost decernate in cadrul unui show animat de Rihanna si Jay-Z, cu hitul lor „Umbrella", sau de britanica Amy Winehouse, cu piesa ei de succes, „Rehab". MTV Movie Awards, acordate la Los Angeles, au fost votate de telespectatorii postului american de muzica prin apeluri telefonice, dar si prin Internet si SMS-uri. Aflata la cea de-a 16-a editie, ceremonia a fost transmisa pentru prima oara in direct.