Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, este acuzata de guvernul Nigeriei ca a folosit copiii pentru a testa un medicament, sustine bbc.ru. Trovan este preparatul care a iscat acest scandal imens in Nigeria. In acti
Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, este acuzata de guvernul Nigeriei ca a folosit copiii pentru a testa un medicament, sustine bbc.ru. Trovan este preparatul care a iscat acest scandal imens in Nigeria. In actiunea intentata in instanta, guvernul Nigeriei cere despagubiri in valoare de sapte miliarde de dolari companiei Pfizer. COBAII. In 1996 compania farmaceutica a testat acest preparat pe copiii bolnavi de meningita. Se pare ca in urma testelor s-au inregistrat cateva cazuri de deces. Mai mult, la cativa dintre cei 200 de copii care luau preparatul s-au observat schimbari fizice si psihice. Oficialii nigerieni sustin ca Trovan a fost administrat copiilor fortat, fara permisul autoritatilor nigeriene. Compania Pfizer neaga invinuirile aduse. Reprezentantul Pfizer Bryant Haskins a declarat ca testarea Trovanului "se desfasura cu seriozitate , responsabilitate , cu instiintarea autoritatilor din Nigeria si mai ales in conformitate cu legile internationale si cele din Nigeria. Aceste invinuiri la adresa companiei Pfizer nu sunt noi, si au un caracter provocator care nu se bazeaza pe fapte reale". RECIDIVA TROVAN. Actiunea intentata impotriva companiei Pfizer este prima din partea autoritatilor din Nigeria, dar nu este singura din lungul sir de procese legate de preparatul Trovan. 30 de familii din Nigeria au dat in judecata Pfizer in 1997, invinuind compania in moartea a 11 copii care au luat acest preparat. Reprezentantul familiilor, ai caror copii au murit, sustine ca Trovan li se administra oamenilor inainte de a fi testat pe animale. De asemenea, el sustine ca Pfizer stia de efectele secundare ale acestui preparat, ca administrarea lui ameninta viata pacientilor. Administratia americana a permis utilizarea Trovan, pentru adulti, in 1997, insa nu aprobat medicamentul pentru copiii americani. In 1999, Trovan a fost interzis pentru tratarea diverselor infectii dupa ce pacientii care au folosit preparatul au fost diagnosticati cu insuficienta hepatica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.