Soare, nisip si mare; o mie de insule, lagune uriase cu diferite adancimi si infinite variatiuni de albastru si verde, gradini subacvatice de corali... o combinatie naturala ideala pentru vacanta dumneavoastra. Capitala Maldivelor este Male, care poa

Soare, nisip si mare; o mie de insule, lagune uriase cu diferite adancimi si infinite variatiuni de albastru si verde, gradini subacvatice de corali... o combinatie naturala ideala pentru vacanta dumneavoastra. Capitala Maldivelor este Male, care poarta de altfel si numele principalului atol. Din Male se efectueza transferul cu salupa sau cu alte tipuri de ambarcatiuni catre toate statiunile.
Maldivele sunt un "miriapod rasturnat" pe o suprafata de aprox. 500 kmp. Apare ca un puzzle de coral din peste 1.000 de insule de diferite dimensiuni, inconjurate de ape limpezi de culoarea turcoazului. Palmieri exotici, ecuatoriali, umbresc plajele cu nisip foarte fin. Distantele intre insule sunt foarte mici, oferind sansa jucausa de a face plimbari cu barca de la o insula la alta sau de a locui pe rand pe mai multe insule. Vazute de sus, insulele arhipelagului apar ca niste margele verzi, plutitoare pe o mare de turcoaz. Atmosfera generala este foarte idilica pentru ca toate insulele pastreaza intacte conditiile naturale, clima este calda tot timpul anului si ofera un confort fizic de relaxare, iar linistea fireasca nu este tulburata de niciun zgomot.

26 de atoli naturali

Maldive inseamna plaje nesfarsite cu nisip alb, ape turcoaz ale Oceanului Indian, vegetatie luxurianta si diversitatea pestilor multicolori, toate sunt reunite in acest paradis: Arhipelagul Insulelor Maldive!
Aproximativ 1.200 de insule si bancuri de nisip se intind de-a lungul marii ca faramite de praf imprastiate de o mana uriasa. Palcuri de palmieri sau grupuri de cladiri fac parte din peisajul acestora. Insulele Maldive sunt compuse din 26 de atoli naturali divizati in 20 de zone administrative.
Cuvantul "atol" in limba maldiva descrie o insula de corali sub forma de inel inconjurand o laguna. Insulele imbraca o mare varietate de forme: semiluna, inima sau aproape circulara. Niciuna nu este situata la mai mult de 6 ft deasupra nivelului marii si numai 203 dintre ele sunt locuite.
Populatia numara circa 263.000 de maldivieni, fiind constituita dintr-un amestec de srilankezi, indieni, indonezieni, malaezieni, arabi, africani si europeni.
Initial de religie budista, locuitorii au fost convertiti la Islam in sec. al XII-lea. Limba lor, Dhivehi, contine un numar mare de cuvinte arabe. Oricum, majoritatea populatiei vorbeste limba engleza, ca urmare a prezentei britanicilor inca din anul 1976, anul din care tara a devenit Republica Independenta Maldive.
Traversarea insulei poate lua circa 20 de minute in total, aceasta daca plimbarea se face intr-un ritm foarte lent.

Cea mai mica altitudine din lume

Cultura arhipelagului este strans legata de geografia locului si apropierea de vechile imperii din India si Sri Lanka. Numele vine din perioada budista, iar unele denumiri administrative au fost imprumutate din vechea organizare din Sri Lanka. Geografia locului combinata cu o administratie rigida si religia islamica au produs un tip de personalitate insulara interesanta. Inaltimea maxima in Maldive este de 2,4m, cea mai mica altitudine din lume.
Situate de o parte si de alta a Ecuatorului, Maldivele sunt una din acele tari pentru care notiunea de anotimp isi pierde sensul. Temperaturile variaza foarte putin de-a lungul anului, intre 25,4 si 30,4 grade Celsius. In medie, anual sunt mai mult de 2.500 de ore de lumina. Din fericire, exista deseori brize foarte placute ale oceanului care fac temperatura acceptabila. Precipitatiile anuale sunt de aproximativ 200 mm si, fiind vorba de un climat tipic tropical, poate ploua oricand. Din acest motiv, este foarte intelept ca umbrela sa nu lipseasca din bagaj. Exista doua perioade musonice, un muson de sud-vest din mai pana in septembrie, numit hulhangu, si unul de nord-est, din decembrie in aprilie, numit iruvai. Lunile decembrie - aprilie sunt luni mai uscate si aceasta reprezinta perioada cea mai recomandata pentru turism.
Centrul turismului din Maldive, Nord-Male, are cel mai mare numar de statiuni. Situat foarte aproape de aeroport, acest sanctuar cu plaje albe, lagune cu adancimi mici si statiuni exclusive ofera o experienta de neuitat.
Sporturi practicabile: water-skiing, windsurfing, navigatie, snorkeling.
Atractii: Moscheea Vinerea Mare, Muzeul National, clubul Babuna, bazarul Singapore.

Unde stam?

Hilton Maldives Resort & Spa, premiat de nenumarate ori, va ofera lux si relaxare intr-o atmosfera de vis. Numele acestui paradis insular este "Rangali Island", care se intinde pe doua insule, legate printr-un pod una de cealalta. Beach Villa au cca. 150 mp (inclusiv gradina) si se afla pe Rangalifinolhu Island. Vilele elegante cu design modern dispun de o baie "open air" cu cada de baie/dus exterior, uscator de par, halat de baie, telefon, tv satelit cu ecran plat, acces internet, minibar, seif, aer conditionat, fierbator de apa pentru prepararea ceaiului/cafelei, masina Espresso, dressing, spatii de relaxare, gradina privata si terasa.
Toate vilele au vedere spre mare. Water Villa, cca. 74 mp: pe Rangali Island, se poate ajunge cu barca sau pe un pod. Amenajari foarte luxoase, din lemn de cedru, pe piloni, construite direct deasupra lagunei, cu terasa privata. Inclus: centru fitness, teren de tenis cu reflector, volei pe plaja, biliard.
Contra cost: centru de sporturi nautice cu scoala de scufundari, caiac, hidrobiciclete, barca cu fundul de sticla, ski nautic, jetski, surf, pescuit in larg, barca "banana", navigare, parasailing, katamaran, fun tubes, snorkeling, ore de fitness, yoga, pilates, stretching.

Special pentru cei care isi petrec luna de miere

Cei care calatoresc in luna de miere au parte de surprize speciale: un cos de fructe, o sticla de sampanie, o excursie de jumatate de zi, precum si o fotografie ca amintire.

Frumusete si relaxare

Spa Retreat se afla in insula Rangalifinolhu. Spa Water Villas s-au construit in laguna, pe piloni, si au cate o camera de tratament. Al doilea centru de sanatate, pe Rangali Island, va rasfata cu: sauna, baie de abur, masaje deosebite, cure de regenerare si tratamente cosmetice (fiecare contra cost). Preturi orientative: de la 124 euro/persoana/noapte cazare in Beach Villa, cu mic dejun.

Catalina Sandu


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.