CE BEM, CE MANCAM: Un aditiv cancerigen     Potentiatorul de gust este unul dintre ingredientele principale ale produsului analizat. Monoglutamatul de sodiu este unul dintre cei mai periculosi aditivi.     Fix pentru friptura sunt niste condimente in compozitia carora nu ar trebui sa se gaseasca potentiatorul de gust monoglutamat de sodiu. Acesta este al doilea ingredient, dupa sarea de bucatarie, care are o pondere de 53% in produs. Condimentele, care ar trebui sa fie cele mai importante, sunt la sfarsitul listei: "faina de grau, ceapa, piper, chilli, cimbru, boia de ardei dulce, busuioc, condimente".   Produsul analizat este un mix de sare de bucatarie cu legume si condimente utilizat pentru imbunatatirea calitatilor gustative ale preparatelor culinare. Contine o sursa de gluten (faina de grau). Ca orice produs din aceasta categorie, are si un continut ridicat de sare (clorura de sodiu).     CONCLUZII: in functie de starea de sanatate a consumatorului, tinand cont de continutul de sare, cantitatea de fix adaugata va fi adaptata fiecarui caz. Nu poate fi utilizat pentru condimentarea alimentelor cu intoleranta la gluten (celiachie). De asemenea, persoanele cu sensibilitate la E 621 il vor utiliza cu prudenta, pentru ca este un aditiv alimentar deosebit de periculos. In multe tari din Uniunea Europeana este considerat cancerigen.