Ionut Lupescu a fost apostrofat de timisoreni din cauza preturilor la bilete. Patronul Politehnicii intentioneaza sa subventioneze accesul la Romania – Slovenia.

Nationala Romaniei a revenit din Slovenia direct la Timisoara, unde miine va juca din nou impotriva formatiei din cauza careia am pierdut calificarea la Cupa Mondiala din 2002. Razboiul dintre Federatia Romana de Fotbal (FRF) si timisoreni a continuat si duminica seara, la primul antrenament al tricolorilor, programat de la 21.00, ora meciului. Cei 2.000 de fani prezenti la sesiunea de pregatire a lui Mutu si compania l-au huiduit pe directorul general al FRF, Ionut Lupescu, pentru preturile piperate la bilete, indemnindu-l pe oficialul federal sa-si aduca „neamurile la meci". Lupescu n-a scapat nici de tirul patronului Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, care considera ca ratiunea pentru care s-au stabilit asemenea preturi este de a programa meciul cu Olanda intr-un alt oras. „Lupescu a ales ca preturile la jocul Romania - Slovenia sa fie exorbitante tocmai pentru ca publicul timisorean sa vina in numar redus la stadion", a declarat Iancu. Patronul banatenilor s-a oferit chiar sa subventioneze biletele. „Sint 14.000 de bilete nevindute. Luam in calcul subventionarea cu macar 50 la suta pentru a nu ne face de ris. Ce ar trebui sa facem? Sa lasam tribunele goale si sa ne facem de ris pentru ca vrea Lupescu?", sustine Iancu. Ionut Lupescu sustine ca preturile actuale se vor mentine si la celelalte meciuri ale nationalei. „E un idiot cel care spune ca am stabilit preturile la bilete cu scopuri murdare ca sa nu mai joace nationala vreun meci la Timisoara. Acest oras ramine in carti, ca si Constanta, Craiova, Bucuresti si Piatra Neamt. Inca nu am stabilit unde vom evolua cu Turcia pe 22 august, asa ca e devreme. Vom anunta cu 60 de zile inainte. Aceleasi preturi vor fi si la celelalte meciuri ale nationalei ramase de jucat", a confirmat Lupescu. Un bilet la peluze costa 25 de lei, 100 de lei la tribuna I si a II-a si 200 de lei la sectorul 0. Acestea sint cele mai mari preturi la meciurile nationalei din ultimii trei ani. Spre comparatie, un bilet la tribuna a II-a in meciul amical cu Germania a costat 30 de lei, cu Cehia si Luxemburg la fel, iar cu Olanda si Macedonia - 10 lei.

Preturile stabilite de Ionut Lupescu rivalizeaza si chiar sint mai mari decit cele practicate de tarile dezvoltate din Europa. La Olanda - Romania, biletele au costat intre 20 si 50 de euro, 20 de euro (aproximativ 70 de lei) pentru romani, iar la Cehia - Romania, intre 5 si 25 de euro, 28 de euro (aproximativ 90 de lei) pentru suporterii romani. Preturi comparabile sint si in Franta, unde biletele costa intre 20 si 80 de euro, sau in Danemarca, intre 100 si 300 de lei. In Liechtenstein, un tichet costa intre 120 si 140 de lei.

Mircea Sandu da vina pe costuri Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, i-a luat partea lui Ionut Lupescu in scandalul biletelor de la meciul Romaniei cu Slovenia. Seful FRF crede ca preturile nu sint exagerate in contextul costurilor de organizare. „Sa ne uitam si la costurile enorme pe care le avem, in jur de 250.000-300.000 de euro.

Intr-adevar, stadionul il avem la dispozitie gratis, dar sint chartere, hoteluri, diurna jucatorilor, alte cheltuieli.

E zece dolari biletul la peluza, prea se face un capat de tara. Ati dat apa la moara celor care nu se pricep la fotbal", a declarat Mircea Sandu. (F.D.)