Democratii au deschis larg portile pentru parlamentarii care vor sa „tradeze".

Deputatii Nati Meir (independent, ex PRM), Daniel Ionescu (PSD, ex PRM), Tudor Constantin (PC, ex PSD) si Romeo Hanganu (ex PC) sint achizitiile de ieri ale PD. Anterior trecerii la acest partid, toti cei patru au semnat motiunea de cenzura a democratilor. Tot ieri, un alt semnatar al motiunii, deputatul PSD Catalin Obuh Buhaianu, si-a anuntat demisia din partidul condus de Mircea Geoana, iar surse din PSD sustin ca si acesta se va alatura democratilor in zilele urmatoare. In aceste conditii, numarul celor care in aceasta legislatura au parasit partidul care i-a promovat in Parlament a crescut la 80. Marele beneficiar al migratiei parlamentare este PD, care incepind de ieri are 16 deputati proveniti din alte partide.

„Vedeta" incontestabila a achizitiilor de ultima ora ale PD este deputatul Nati Meir, unul dintre cei mai controversati parlamentari. In ciuda problemelor pe care le are cu Justitia din cauza „afacerilor" in care s-a implicat, Meir se pretinde a fi unul dintre cei mai bogati oameni din Parlament. Mostenitor al unei averi fabuloase, de aproape 100 de milioane de dolari, bani pe care Meir ii detine doar teoretic, conturile fiind blocate de organele de ancheta internationale.

Nati Meir mai are la activ si initiativa legislativa privind amnistierea unor infractiuni care, la vremea respectiva, a generat o serie de tulburari in penitenciarele din Romania.

Romeo Hanganu, unul dintre oamenii de baza pina mai ieri la PC, a fost in legislatura trecuta membru si parlamentar PD. Faptul ca nu a obtinut o pozitie eligibila pe liste in 2004 a determinat trecerea lui la PC. In urma cu o luna, in urma unor contre politice intre PD si PC, democratii excludeau orice colaborare cu conservatorii si sustineau ca acest partid „s-a garnisit cu rebuturi refuzate de PD", facind trimitere in principal la Hanganu. Acesta, ca si Constantin Tudor si Daniel Ionescu, a avut timp de doi ani - conform statisticilor Institutului de Politici Publice - un procent ridicat de fidelitate, intre 86 si 94, in ceea ce priveste voturile din Camera, deci a votat constant impotriva Guvernului, din care, pina la 1 aprilie a.c., facea parte si PD.

Nati Meir: „Vreti sa ma scoateti timpit" Pe ce se bazeaza doctrina populara?

Va rog sa ma mai lasati doua-trei zile, sa am timp sa le invat.

Totusi, stiti ceva despre doctrina populara?

Cred ca este o provocare. Vreti sa ma scoateti timpit. Nu mai raspund la nimic.