Inconstienta unor medici, dar si a unor ziaristi, pune in pericol viata unei fetite de 14 ani, victima a traficantilor de persoane. Ana Maria Morcoasa este mama a unor prunci care nu-si vor cunoaste niciodata tatal. Daca vor supravietui problemelor m
Inconstienta unor medici, dar si a unor ziaristi, pune in pericol viata unei fetite de 14 ani, victima a traficantilor de persoane. Ana Maria Morcoasa este mama a unor prunci care nu-si vor cunoaste niciodata tatal. Daca vor supravietui problemelor medicale, sunt in pericol sa nu-si cunoasca vreodata si mama. Copila-mamica a disparut fara urma din spital.

Ana Maria e orfana. La 12 ani era internata intr-un centru de plasament din Bucuresti. In timp ce se afla pe strada, in zona Bucur Obor se pare, a fost rapita. A fost traficata de la un proxenet la altul, a trait in sclavie pana in luna ianuarie a acestui an, cand a fost salvata dintr-un bordel din Bucuresti de o razie a Politiei. Proxenetii facusera o greseala. Rapisera de pe strada o alta fetita, insa matusa copilei, aflata in preajma, reusise sa retina numarul masinii. Asa fusesera identificati proxenetii de pe rau-famata Strada Matasari.

Traficantii au fost trimisi in judecata. Ana Maria a depus marturie impotriva lor. Si marturia ei a contat. Proxenetii au primit ani grei de inchisoare. Calvarul victimei lor a continuat insa. Cand Ana Maria a vazut lumina zilei din hruba in care fusese tinuta, era insarcinata in luna a patra. A fost incredintata fundatiei Reaching Out, singura institutie din Romania specializata in protejarea victimelor traficului uman. Acum zece zile, Ana Maria avea sa nasca tripleti. Nou-nascutele au probleme de sanatate, cauzate de tratamentul la care fusese supusa mama lor in perioada in care a fost sechestrata.

GURALIVII. In mod incredibil, personalul medical, care cunostea prea bine situatia pacientei lor, a renuntat la discretia impusa nu numai de bunul-simt, ci si de lege. Doctorul Carnu a chemat ziaristii locali si corespondentii publicatiilor si posturilor tv centrale si le-a dat informatii complete nu numai despre copii, ci si despre mama. Doctorita Vintila a spus inca mai mult: ca mamica, victima a proxenetilor, a fost transferata impreuna cu nou-nascutii la Spitalul Municipal din Bucuresti. Una din micute a decedat la putin timp dupa nastere. Pentru celelalte doua, medicii de la Spitalul Municipal fac eforturi deosebite.

La patru zile dupa nastere, Ana Maria a disparut din spital. A incercat mai intai sa vorbeasca la telefon cu tutorele ei legal, directoarea adapostului Reaching Out. Nimeni nu a vrut sa-i puna fetei la dispozitie un mobil, nici macar cat sa-i dea un "beep" tutorelui sau, singurul ei sprijin. Pana in acea zi de miercuri, 30 mai, Ana Maria parea ca a inteles cat de importanta era pentru fiintele carora le daduse viata. Pentru ca nu avea cum sa-si alapteze fetitele, s-a lasat mulsa cu regularitate, la fiecare trei ore: laptele matern contine anticorpii de care pruncii au atata nevoie in primele zile dupa nastere. Subit, fara ca vreun salariat al spitalului sa fi observat ceva suspect, ea a disparut din spital. Era imbracata numai in papuci si in camasa de noapte. In camera avea si hainele de oras. Ce s-a intamplat nimeni nu poate spune. Cadrele medicale acrediteaza ideea ca si-ar fi abandonat copiii. La nastere, Ana Maria a suferit o ruptura de col. Ea a disparut insa inainte ca firele sa-i fie scoase. Si cunostea riscurile la care se expune intr-o asemenea situatie.

Indata ce reclamatia disparitiei minorei a fost depusa la politie, presa centrala a fost anuntata, i s-au pus la dispozitie fotografia si semnalmentele minorei. Acest subiect delicat, ce trebuia cercetat poate cu discretie, a capatat notorietate. Putini si-au facut probleme de constiinta. Si mai putini au facut efortul de a anticipa posibilele consecinte.

Intre ipotezele ce nu pot fi neglijate este aceea ca fata sa fi incaput iarasi pe mainile proxenetilor. Din acest motiv, dar si din cauza ca prezenta mamei este strict necesara pentru sanatatea celor doua fetite, e vital ca Ana Maria sa fie gasita cat mai urgent. Furnizati orice informatie la redactie sau la 0744.380.526.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.