Joi se deschide la Arad cel mai mare Targ international de transport, TRANSPORT-AR. Timp de 4 zile, in perioada 7-10 iunie, vor fi prezentate cele mai eficiente solutii aplicate transporturilor profesionale, rutiere si serviciilor conexe. Noutatile i
Joi se deschide la Arad cel mai mare Targ international de transport, TRANSPORT-AR. Timp de 4 zile, in perioada 7-10 iunie, vor fi prezentate cele mai eficiente solutii aplicate transporturilor profesionale, rutiere si serviciilor conexe. Noutatile in domeniu se vor regasi in cadrul Salonului Auto.
Anul acesta targul reuneste un numar de 138 de firme din tara si din strainatate; astfel, din tara participa 116 firme, Turcia 11 firme, Olanda 2, Italia 2 firme, Ungaria cu 5 firme, Germania 1, Polonia 1 si Rusia 1, care vor expune pe o suprafata interioara de 1.700 mp si o suprafata exterioara de 9.000 mp, iar pe o suprafata de 500 mp demonstratii off road. Editia 2007 a manifestarii are un program incarcat. Organizatorii au pregatit derularea unei serii de dezbateri care acopera intreaga problematica a domeniului transporturilor.
Cu aceasta ocazie, alaturi de or-ganizatorii Targului, revista TRANSPORTER, in colaborare cu ziarul Curierul National, Cotidianul Bursa, si Portalul Financiar FinZoom anunta deschiderea evenimentelor lunare "Dezbaterile Transporter", manifestari dedicate exclusiv analizei industriei de transport din Romania. Alaturi de noi, oficialitati ale Ministerului Tra, reprezentanti ai organizatiilor patronale, ai firmelor de transport si ai importatorilor vor incerca sa realizeze o radiografie fidela a acestei industrii, in special din perspectiva Romaniei ca tara membra a Uniunii Europene. Debutul acestor manifestari va fi marcat in data de 8 iunie 2007, la Arad, in cadrul celui mai mare Targ de Transporturi din Transilvania - TRANSPORT-AR 2007.
Tema Dezbaterii TRANSPORTER va fi "Finantarea firmelor de transport". Pana in prezent, si-au anuntat prezenta la discutii reprezentantii BRD si BRD Sogelease, sponsori oficiali ai dezbaterii, Institutul National de Statistica, UNTRR, ARTRI, reprezentantii TRANSPORT-AR si ai Autoritatii Publice Locale Arad. La dezbatere vor mai participa si reprezentanti ai firmelor de transport prezenti la Targ.
Dezbaterile TRANSPORTER se doresc a deveni un barometru al industriei de transporturi din Romania si se vor axa pe problematici, precum: Cresterea competitivitatii in sectorul de transport si logistica - Situatia actuala in sectorul transporturilor romanesti - Cadrul legal national in domeniu si armonizarea cu legislatia UE - Perspective dupa aderarea Romaniei la UE, Suportul oferit transportatorilor de catre sistemul financiar-bancar etc. Lunar, in fiecare resedinta de judet vom incerca sa luam pulsul acestei industrii pentru a fi identificate cele mai bune solutii de dinamizare a acestui sector in contextul procesului de integrare in Uniunea Europeana. Totodata, pe agenda TRANSPORT-AR mai figureaza intalniri dintre autoritati si transportatori, prezentarea infrastructurii rutiere din Romania si Ungaria, dezbaterea Programului de dezvoltare a judetului Arad in contextul regional si euroregional, sedinta Consiliului Director al UNTRR, precum si sedinta de lucru a sefilor agentiilor ARR din tara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.