Unul dintre cei mai influenti oameni din cadrul Ministerului Muncii este actualul director de cabinet al ministrului liberal Paul Pacuraru. Un personaj care a reusit sa supravietuiasca indiferent de cine s-a aflat in fruntea ministerului. Un personaj
Unul dintre cei mai influenti oameni din cadrul Ministerului Muncii este actualul director de cabinet al ministrului liberal Paul Pacuraru. Un personaj care a reusit sa supravietuiasca indiferent de cine s-a aflat in fruntea ministerului. Un personaj cu grave probleme penale, autorul unor falsuri grosolane, prezentate pe larg de ZIUA cu ceva timp in urma.
Cunoscut ca simpatizant PSD, Mihail Ciulcov a ocupat functii importante atat in timpul guvernarii Adrian Nastase, in perioada mandatului lui Marian Sarbu, cat si in timpul guvernarii Aliantei DA, atunci cand Ministerul Muncii a fost condus de democratul Gheorghe Barbu. La fel se intampla si in timpul mandatului liberalului Paul Pacuraru. Care nici el nu a indraznit sa se lepede de "vesnicul" Mihail Ciulcov, judecat in prezent pentru fals si uz de fals. La prima vedere s-ar putea spune ca mentinerea in functie se datoreaza profesionalismului lui Ciulcov. Lucrurile stau insa cu totul altfel.
Asa cum spuneam, Mihail Ciulcov este unul dintre cele mai vechi personaje din Ministerul Muncii. In timpul mandatului pesedistului Marian Sarbu, Ciulcov a ocupat functia de secretar general. Nici venirea Aliantei DA la guvernare nu l-a miscat din institutie. Iesit la pensie, Mihail Ciulcov a fost angajat pe postul de director de cabinet al ministrului PD Gheorghe Barbu. Asta cu toate ca democratul din fruntea Ministerului Muncii a cunoscut falsurile si ilegalitatile comise de Ciulcov. Iata ca situatia persista si in momentul de fata. Noul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, nu pare a fi deranjat nici el de trecutul si faptele lui Ciulcov, pe care le cunoaste cu exactitate, si il mentine pe acesta in functia de director de cabinet.
"Apogeul" lui Ciulcov
Cariera lui Mihail Ciulcov este patata insa de un fals grosolan, de care a beneficiat in trecut unul dintre actualii consilieri ai premierului Calin Popescu Tariceanu, Valentina Contescu. Asadar, Mihail Ciulcov este judecat in momentul de fata pentru fals si uz de fals, dosarul aflandu-se pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 din Bucuresti. Cazul a fost prezentat pe larg de ZIUA in urma cu ceva timp. Vom relua insa pe scurt principalele fapte ale directorului de cabinet al ministrului Muncii. Fapte care, potrivit surselor ZIUA, i-au fost aduse la cunostinta si ministrului liberal al Muncii, care insa pana in prezent nu a luat nici o masura.
Mihail Ciulcov este autorul falsificarii grosolane a unui concurs desfasurat in anul 2003 pentru functia de inspector general de stat adjunct pe relatii de munca din cadrul Inspectiei Muncii. Concret, la 17 aprilie 2003, Ministerul Muncii a organizat un concurs pentru ocuparea functiei de inspector general de stat adjunct pe relatii de munca, la Inspectia Muncii. Un concurs care avea castigatorul dinainte stabilit in persoana Valentinei Contescu, fost secretar general al Federatiei Nationale Sindicale Metarom, afiliata CNS Cartel Alfa, si ulterior vicepresedinte al acestei organizatii sindicale. Frauda comisa cu acea ocazie a fost coordonata direct de catre "directorul lui Pacuraru" (la acea vreme secretar general in Ministerul Muncii), seful comisiei de examinare din care mai faceau parte Oana Cazan (director general al Directiei Legislatia Muncii si nora fostului ministru PSD Leonard Cazan), Gheorghe Toma (director general al Directiei Generale Economico-Financiare), Gheorghe Stambelu (secretar general al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici) si Tiberius Florin Tanase (consilier in Ministerul Administratiei si Internelor).
Invinsul Valentinei Contescu a fost Gheorghe Danut Radu. Acesta a prezentat mai multe expertize criminalistice care dovedeau faptul ca notele obtinute de actuala consiliera a lui Calin Popescu Tariceanu au fost mai mici decat cele ale sale, dar au fost falsificate cu stiinta membrilor comisiei de examinare conduse de Mihail Ciulcov. Mai mult, cele doua expertize criminalistice au fost intarite chiar de afirmatiile unuia dintre membrii comisiei de examinare, Gheorghe Stambleu recunoscand faptul ca notele candidatilor au fost modificate.
Fals si uz de fals
Aceste probe au fost prezentate de Gheorghe Danut Radu atat Politiei, cat si procurorilor. In mod cu totul ciudat, desi dovezile care atestau falsul comis de Ciulcov (foto) erau incontestabile, nimeni nu a luat vreo masura timp indelungat. Dosarul a fost plimbat de la un Parchet la altul, prin celebrele declinari de competenta. In cele din urma, politistii au decis neinceperea urmaririi penale fata de Mihail Ciulcov, solutia fiind confirmata si de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. "Victima" actualului director de cabinet al lui Paul Pacuraru nu a avut succes nici la Judecatoria Sectorului 1, acolo unde a contestat decizia procurorilor. Lovitura de teatru a fost data insa de magistratii Tribunalului Bucuresti care, in urma analizarii probelor depuse de Gheorghe Danut Radu, au admis recursul acestuia fata de sentinta Judecatoriei Sectorului 1 si au decis trimiterea dosarului spre rejudecare instantei inferioare. Cu alte cuvinte, au hotarat judecarea actualului director de cabinet al liberalului de la Ministerul Muncii pentru fals si uz de fals.
Cu toate acestea, Mihail Ciulcov si-a vazut in continuare de treaba, ocupand bine mersi, asa cum am vazut mai sus, functia de director de cabinet al ministrului Gheorghe Barbu. Care nu a parut deranjat de acuzele care ii sunt aduse unuia dintre colaboratorii sai apropiati. Asa cum nu pare a fi deranjat nici actualul ministru al Muncii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.