Politicienii si-au adus ieri aminte de situatia dezastruoasa in care se afla mediul din Romania si au decis sa ia atitudine. In frunte cu presedintele Traian Basescu, politicienii s-au intrecut in discursuri demagogice despre "ce trebuie sa facem" ca
Politicienii si-au adus ieri aminte de situatia dezastruoasa in care se afla mediul din Romania si au decis sa ia atitudine. In frunte cu presedintele Traian Basescu, politicienii s-au intrecut in discursuri demagogice despre "ce trebuie sa facem" ca sa protejam natura.

Problemele de mediu au fost enumerate si aratate cu degetul de politicieni. Traian Basescu a spus ca o solutie pentru rezolvarea problemelor de mediu la nivel local este ca Guvernul sa finanteze intocmirea de proiecte. "Din bugetul Uniunii Europene, Romania va primi, in perioada 2007-2013, pentru mediu, 5,5 miliarde de euro. Desi poate parea mare, este mica in raport cu efortul national referitor la necesitatile de mediu, estimate de specialisti la 27-30 de miliarde de euro pana in 2030", a spus Basescu. Acesta a spus care sunt, in opinia sa, principalele probleme de mediu din Romania si a amintit faptul ca Bucurestiul inca nu are o uzina de tratare a apelor uzate: "Acest fapt arata cat de neglijata a fost politica de mediu din Romania. Uitati-va la groapa de Glina - cata nepasare!". Basescu a amintit ca Autostrada Bucuresti - Pitesti este plina de sticle de plastic si gunoaie aruncate, la fel ca si spatiile verzi de pe langa Capitala. El a mentionat ca pe Valea Prahovei copacii din apropierea drumului national au scoarta poluata de emisiile autoturismelor. "Trebuie sa ne uitam la politica Guvernului de interzicere a intrarii in parcul auto national a acelor autoturisme care nu mai sunt de mult acceptate de Uniunea Europeana", a spus seful statului. Basescu s-a declarat dispus sa se implice direct intr-o campanie de plantare de copaci in sudul Olteniei si in Dobrogea, locuri in care desertul castiga teren in fata spatiului verde.

In lumeZiua Mondiala a Mediului este sarbatorita in fiecare an la 5 iunie, in acest an sloganul fiind "Topirea ghetarilor - o problema arzatoare?". Ziua Mediului a fost stabilita in 1972 de Adunarea Generala a ONU. Ziua Mediului este aniversata in fiecare an la 5 iunie, in peste 100 de tari din lume, incepand din anul 1972, cand la Stockholm, la Conferinta pentru Sanatate Umana (Conference on the Human Environment), organizata sub egida Natiunilor Unite, Adunarea Generala a Natiunilor Unite (United Nations General Assembly) a stabilit ca ar trebui incurajate actiunile pentru protejarea mediului inconjurator. Foarte multe tari din lume au soluri degradate si afectate de eroziuni, ceea ce conduce la disparitia in timp a florei si a faunei din zonele respective, daca nu se intervine. Aceste lucruri sunt agravate si de activitatile umane care induc modificari ale factorilor de mediu, precum si de schimbarile climatice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.