Mai mult de jumatate dintre locuri sint deja rezervate.

Pretul unui bilet pentru o calatorie dus-intors fara escala intre Aeroportul „Henri Coanda" si Aeroportul „John F. Kennedy" este de aproximativ 610 euro, iar compania Delta Air Lines va oferi patru curse pe saptamina. Cu patru zile inainte, linia aeriana vinduse 56% din totalul biletelor pentru zborul inaugural, arata datele de pe site-ul de rezervari al companiei.

Cursele Delta Air Lines vor fi efectuate cu aeronave Boeing 767-300 ER, avind o capacitate de 210 pasageri, dintre care 35 de locuri la clasa business. Durata medie a calatoriei va fi de zece ore si jumatate, cu trei ore mai putin decit zborurile cu escala disponibile in prezent.

Initiativa companiei Delta a fost data, in vara anului trecut, drept exemplu conducerii Tarom de fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu. Daca Delta Airlines zboara catre noi, si Tarom ar trebui sa analizeze o posibila reluare a zborurilor catre SUA, declara Berceanu. Tarom a avut zboruri directe intre Bucuresti si New York pina la finele anului 2003, cind le-a intrerupt in urma unor pierderi anuale din operarea cursei de peste zece milioane de dolari. Pentru a fi rentabila, o cursa transatlantica trebuie sa aiba un grad de ocupare a aeronavelor de cel putin 80%, deoarece distantele sint mult mai mari decit rutele continentale, insa pretul biletelor nu creste proportional. In mod normal, profitabilitatea zborurilor continentale presupune un grad de ocupare de 60%.

Cum a batut Boeing Airbusul, la www.cotidianul.ro/select