Visul Chinei de a organiza Jocurile Olimpice din 2008 tinde sa se transforme intr-un cosmar. Modernizarea infrastructurii Beijing-ului a dus la evacuarea fortata a peste 1,5 milioane de chinezi. CU ARCANUL. In Beijing chinezii au anceput sa nu ma
Visul Chinei de a organiza Jocurile Olimpice din 2008 tinde sa se transforme intr-un cosmar. Modernizarea infrastructurii Beijing-ului a dus la evacuarea fortata a peste 1,5 milioane de chinezi. CU ARCANUL. In Beijing chinezii au anceput sa nu mai fie siguri pe proprietatile lor. Pana in prezent peste 1,5 milioane oameni au fost evacuati fortat din locuinte pentru ca infrastructura sa fie adusa la standardele pe care China s-a obligat sa le asigure. Inca un milion de chinezi se pregatesc sa paraseasca Beijing-ul pana la startul intrecerilor. Pentru ca foarte multi dintre cei evacuati refuza sa-si paraseasca locuintele, guvernul a fost nevoit sa intervina in forta, folosind inclusiv armata armata. Conform lenta.ru, problemele grave, cu care se confrunta acesti oameni, au fost semnalate intr-o scrisoare publica, realizata de Geneva-based Centre on Housing Rights and Evictions (COHRE). Din cele semnalate de reprezentantii COHRE, "autoritatile din China incalca drepturile locuitorilor neoferind compensatia necesara". Celor care parasesc casele le propun sa se cazeze undeva mai departe de locul de munca, costul calatoriilor marind cheltuielile acestor oameni, si asa destul de saraci. In afara de aceste discriminari, avocatii care ii reprezinta pe cetatenii evacuati, de multe ori sunt persecutati si amenintati chiar de catre autoritati. Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing nu a vrut sa comenteze situatia existenta, mariginidu-se sa arate ca "deciziile luate sunt legale, in conformitate cu hotararile Partidului Comunist ".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.