Banca Nationala a Romaniei a atras ieri, in depozite cu scadenta la o luna, intreaga oferta de 2,15 miliarde lei a bancilor comerciale participante la licitatie, la o dobanda anuala de 7,25%, a declarat Dragos Balaci, dealerul sef al ABN Amro Bank. <
Banca Nationala a Romaniei a atras ieri, in depozite cu scadenta la o luna, intreaga oferta de 2,15 miliarde lei a bancilor comerciale participante la licitatie, la o dobanda anuala de 7,25%, a declarat Dragos Balaci, dealerul sef al ABN Amro Bank.
"BNR a atras luni in depozitele sale la o luna 2,153 miliarde lei, dar scaderea lichiditatii din piata nu a afectat dobanzile interbancare, care s-au mentinut in jurul nivelului de 7,00-7,25% pe an, semn ca bancile luasera in calcul aceasta miscare", a spus Balaci.
Saptamana trecuta, banca centrala a atras, in cadrul unei licitatii similare, 2 miliarde lei, reprezentand 49,57% din oferta celor 16 banci participante la licitatie. BNR nu a mai atras 100% din oferta bancilor prezente la licitatiile pentru depozitele la o luna din 27 noiembrie 2006, cand a atras 2,81 miliarde lei la dobanda de 8,75% pe an, egala cu cea de politica monetara de la acea data.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.