Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a invitat la consultari partidele parlamentare, precum si grupul parlamentar al minoritatilor nationale, vineri, 8 iunie a.c.. Tema acestot consultari va fi identificarea unui nou premier care sa conduca un guve
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a invitat la consultari partidele parlamentare, precum si grupul parlamentar al minoritatilor nationale, vineri, 8 iunie a.c.. Tema acestot consultari va fi identificarea unui nou premier care sa conduca un guvern PNL-PD-PLD.
Prezentam integral comunicatul de presa al Presedintiei:

COMUNICAT DE PRESA - 05 iunie 2007
Consultari cu partidele politice parlamentare si grupul parlamentar al minoritatilor nationale
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a invitat la consultari partidele parlamentare, precum si grupul parlamentar al minoritatilor nationale, vineri, 8 iunie a.c.

In continuare va prezentam textul scrisorii:

"Stimate Domnule Presedinte,
Conform intentiei deja anuntate, imi face placere sa va adresez invitatia de a participa, la data de 8 iunie 2007, alaturi de o delegatie a partidului dumneavoastra, la consultari pe tema unei formule de guvernare menite sa asigure stabilitatea tarii, pe baza unei sustineri parlamentare transparente.

Dupa consultarile cu partidele politice, din data de 28 mai a.c., am constatat ca majoritatea acestora refuza solutia democratica garantata prin organizarea de alegeri anticipate. In aceste conditii, va supun atentiei propunerea de a identifica impreuna un Premier care sa prezinte Parlamentului o echipa guvernamentala axata pe reprezentanti ai PNL-PD-PLD. Viitorului Prim-ministru ii va reveni obligatia de a negocia o majoritate parlamentara clar asumata.

Consider ca o asemenea formula respecta deopotriva rezultatul scrutinului din 2004 si optiunea larg majoritara exprimata de cetatenii Romaniei cu ocazia Referendumului de la 19 mai a.c. Apreciez totodata ca o asemenea formula are capacitatea de a clarifica relatiile dintre putere si opozitie, permitand continuarea sustinuta a reformelor si asumarea raspunderii politice in fata electoratului, pana la data urmatoarelor alegeri generale.

Cu incredere in capacitatea noastra de a promova solutiile pe care interesul national ni le impune in etapa post-aderare, va rog sa primiti, Domnule Presedinte, asigurarea intregii mele pretuiri."
Departamentul de Comunicare Publica - 5 Iunie 2007


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.