Incepand de astazi si pana duminica, Pavilionul central al Romexpo gazduieste Salonului cartii Bookfest 2007. A doua editie a evenimentului se desfasoara sub genericul "Povestile se intampla doar daca le citesti".

Vizitatorii Salonului car
Incepand de astazi si pana duminica, Pavilionul central al Romexpo gazduieste Salonului cartii Bookfest 2007. A doua editie a evenimentului se desfasoara sub genericul "Povestile se intampla doar daca le citesti".

Vizitatorii Salonului cartii Bookfest 2007, ce va avea loc de miercuri pana duminica, vor putea gasi in pavilionul central al Romexpo noi titluri semnate de Gabriel Liiceanu, Ioana Parvulescu, Vladimir Tismaneanu, Ioan T. Morar, Matei Visniec si altii.

Utile. Bookfest 2007 este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, cu sprijin financiar de la Ministerul Culturii. Spre deosebire de anul trecut, evenimentul va avea loc in pavilionul central, nu in halele 13-15 de la Romexpo.

In perioada 6-10 iunie, Bookfest va fi deschis zilnic intre orele 10:00 si 20:00. Intrarea va fi libera pentru toate categoriile de public. In aceste conditii, Grigore Arsene, presedintele AER, estimeaza ca numarul vizitatorilor se va apropia, probabil, de 100.000 (anul trecut au fost 70.000 de vizitatori). "Una dintre diferente, fata de anul trecut, se refera la spatiul ocupat", explica Grigore Arsene, presedintele AER. "Anul trecut, in pavilioanele 13-14-15 am avut un grad de ocupare de 1/2, in timp ce in acest an, in pavilionul rotund, gradul de ocupare este de 1/3. Altfel spus, anul trecut s-au folosit 3.700 mp in 8.000 mp chirie, anul acesta sunt vreo 4.200 mp ocupati in 11.500 mp la care noi platim chirie."

Lansari. Peste 200 de expozanti s-au inscris anul acesta la Bookfest, informeaza Mediafax. Pe langa standurile editorilor, salonul va cuprinde mai multe spatii de animatie: Agora (dedicat marilor lansari), o zona a copiilor, una pentru audiobook-uri si e-book-uri, si, ca noutati, Culinaria (un spatiu de promovare directa a cartilor cu tema culinara) si un spatiu de liniste (amenajat pentru lecturi in tihna).
Editurile vin cu oferte bogate si in acest an. Polirom va prezenta trei noi serii de autor - "Pier Paolo Pasolini", "Saul Bellow", "John Fowles" - si un volum-experiment - "Cartea de la capatul lumii" de Ioan T. Morar. Daca Polirom va aduce la stand 850 de titluri, Cartea Romaneasca va propune, la randul ei, 150, dintre care aproape 50 sunt noutati absolute.

Programul Humanitas cuprinde peste 20 de evenimente, printre care lansarea volumelor "In tara Miticilor. De sapte ori Caragiale" de Ioana Parvulescu, "Despre ura" de Gabriel Liiceanu, "Bazar bizar" de Radu Paraschivescu.

Concert. Florian Pittis si Marius Batu vor sustine un concert la Bookfest, cu ocazia aparitiei la editurile All a cartilor "Cronica vietii mele, vol. I" de Bob Dylan si "Magical Mystery Tours: Viata mea cu Beatles" de Tony Bramwell & Rosemary Kingsland. Curtea Veche va lansa in colectia "Actual", coordonata de Doina Jela, si un nou volum de Vladimir Tismaneanu, "Refuzul de a uita".

Editura Rao va aduce la Bookfest noutatile din colectiile "Rao Class" - "Labirintul" de Kate Mosse, "Nevinovatul" de John Grisham - si "Rao pentru copii" - "Larklight" de Philip Reeve si "Cronicile Spiderwick" de Holly Black si Tony DiTerlizzi.

Grupul editorial Corint va lansa, printre altele, o carte de "Convorbiri cu Octavian Paler" a lui Daniel Cristea-Enache si romanul "Asasinul orb" de Margaret Atwood, distins cu Booker Prize in 2000. Totodata, Corint Junior va prezenta vizitatorilor salonului o noua colectie de cultura generala pentru copii intre 6 si 12 ani, "Prima mea biblioteca a cunoasterii". Tot pentru copii, Nemira va institui la standul sau "happy hours" (intre orele 11:00 si 13:00), constand in jocuri, oferte speciale si cadouri pentru cei care cumpara cartile din seria "Shrek al Treilea".

Editura Paralela 45 va incerca sa capteze atentia cu cele mai noi titluri din colectia "Biblioteca Romaneasca": "Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal" de Matei Visniec, "Pacient la spitalul Fundeni" de Marin Mincu, "Ultima Patrie" de Mariana Codrut, "Aparitia, disparitia si eternitatea Eonei" de Liviu Antonesei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.