Compania Agricover, cu activitati in productia si serviciile agricole, a realizat in primele patru luni ale acestui an o cifra de afaceri de 74,5 milioane lei, in crestere cu 25% fata de perioada similara a anului 2006, iar profitul a urcat cu 84%, l

Compania Agricover, cu activitati in productia si serviciile agricole, a realizat in primele patru luni ale acestui an o cifra de afaceri de 74,5 milioane lei, in crestere cu 25% fata de perioada similara a anului 2006, iar profitul a urcat cu 84%, la 4,5 milioane lei.
"In primele patru luni ale anului 2007, Agricover a realizat o cifra de afaceri de 74,58 milioane lei, fata de 59,43 milioane lei din ianuarie pana in aprilie 2006. In ceea ce priveste profitul, compania a inregistrat o crestere semnificativa, de la 2,4 milioane lei in primele patru luni ale anului 2006, la 4,5 milioane lei in perioada ianuarie - aprilie 2007", se arata intr-un comunicat al companiei. Pentru anul in curs, societatea preconizeaza o cifra de afaceri de 320 milioane lei, cu o majorare de 60 milioane lei fata de rezultatele consolidate afisate anul trecut si un profit de 14 milioane lei, in crestere cu 5%. Grupul Agricover si-ar putea extinde afacerile in urmatorii doi ani in Bulgaria si Serbia, prin diviziile de distributie a cerealelor, a produselor oleaginoase si procesarea semintelor certificate, printr-o investitie prognozata la 7-8 milioane euro.

Investitii de 2,4 mil. euro in acest an

Pentru 2007, compania va investi aproximativ opt milioane lei (2,4 milioane euro) in extinderea capacitatilor de depozitare a cerealelor si noi unitati de procesare a semintelor certificate. Compania Agricover a fost fondata in anul 2000 prin fuziunea dintre Comcereal Buzau si Ulvex Buzau. In prezent, grupul activeaza prin diviziile de distributie (comert cu erbicide fungicide, insecticide, seminte si ingrasaminte chimice), cereale (achizitie si comert de cereale si produse oleaginoase), silozuri. Agricover detine 32 de puncte de lucru si o capacitate de depozitare de 300.000 de tone, si divizia de productie de seminte certificate. Divizia de cereale a Agricover a consemnat anul trecut un volum al achizitiilor directe de peste 300.000 de tone de cereale si produse oleaginoase, preconizand pentru acest an un avans la 360.000 de tone. In segmentul productiei de seminte certificate, grupul estimeaza pentru 2007 o majorare a productiei cu 50%, la 18.200 de tone, potrivit reprezentantilor companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.