PNL si AP vor elabora o platforma politica de centru-dreapta care se va finaliza cu parafarea unui acord politic intre cele doua partide, au sustinut ieri, intr-o declaratie politica, presedintii celor doua formatiuni, Calin Popescu Tariceanu, respec
PNL si AP vor elabora o platforma politica de centru-dreapta care se va finaliza cu parafarea unui acord politic intre cele doua partide, au sustinut ieri, intr-o declaratie politica, presedintii celor doua formatiuni, Calin Popescu Tariceanu, respectiv Emil Constantinescu.
Ei nu au dat insa nici un detaliu privitor la maniera in care se va desfasura acest acord in perspectiva europarlamentarelor si a alegerilor parlamentare din Romania. "Vom initia o serie de actiuni politice. In primul rand vom elabora o larga platforma politica care sa afirme valorile specifice de centru dreapta. Acestea vor reprezenta baza unui acord politic ce urmeaza sa fie semnat", a anuntat premierul Tariceanu. "Curatat de oameni gen Stolojan, PNL are acum sansa sa demareze construirea polului de centru dreapta alaturi de AP si PNTCD", a spus ex-presedintele Emil Constantinescu. Totodata, el a avertizat ca mesajul autentic de dreapta a fost confiscat de partide de sorginte comunista. "Din pacate, piata politica s-a degradat, atat la nivelul politic, cat si la nivelul societatii civile. Momentul este, insa, crucial pentru evolutia politica in Romania", a fost de parere crestin-democratul. La dezbateri a luat parte si unicul supravietuitor al experimentului Pitesti si unul dintre refondatorii PNL de dupa Revolutie, Sorin Botez. "Sa ne ajute Dumnezeu sa fie cum vrem noi", a concluzionat el.
In cursul zilei de astazi conducerea PNL se intalneste cu liderii PNTCD in vederea conturarii polului autentic de centru dreapta. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.