Unirea Shopping Center va acorda actionarilor un dividend brut de 3,98 lei pe titlu, dupa ce nu a platit dividende in ultimii cinci ani, valoarea totala fiind de 7,38 mil. lei, potrivit datelor firmei transmise, vineri, pietei Rasdaq.
Dividendele vor fi distribuite pentru un numar de 1,85 mil. actiuni din totalul de 2,08 mil. titluri in care este divizat capitalul companiei, intrucat 228.000 de actiuni au fost rascumparate de catre firma.
AGA a stabilit ca plata sa fie facuta in primele 10 zile ale lunii septembrie, modalitatile de incasare a sumelor aferente dividendelor fiind prin virament bancar sau in numerar la casieria companiei. Actionarii au aprobat si situatiile financiare ale anului trecut, bugetul de venituri si planul de investitii pentru acest an. Unirea Shopping Center a inregistrat, in primele trei luni ale anului, o cifra de afaceri de 16,87 mil. lei, in urcare cu 17,2% fata de perioada similara a anului precedent, iar profitul brut a avansat cu 64,87%, la 3,38 mil. lei. Principalul actionar al firmei este Nova Trade, cu 65,4%, companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu.
Un alt actionar este SIF 4, cu o participatie de 9%. Activitatea principala a societatii este inchirierea de spatii comerciale si depozite la cele 280 de magazine aflate in centrul comercial din Bucuresti.