Cezar Preda, la sefia Comisiei SIE

Comisia parlamentara pentru controlul SIE ar putea fi condusa de vicepresedintele PD Cezar Preda. „Deocamdata, aceasta a fost decizia partidului, care a fost comunicata luni presedintelui, la intilnirea de la Cotroceni, si Domnia sa a fost de acord", a declarat Preda, citat de NewsIn. (D.D.)

Romanii monopolizeaza agricultura britanica

Anglia va permite doar accesul romanilor si al bulgarilor pe piata fortei de munca sezoniera din agricultura, incepind din 2008, anunta novinite.com. Initial, un proiect de lege propus de ministerul britanic al alimentatiei interzicea accesul lucratorilor din statele UE pe piata britanica, insa aceasta masura ar fi dus la o criza a fortei de munca in agricultura. (R.C)

Calimente (PNL): DNA a ascultat un milion de telefoane in 2006

Deputatul PNL Mihai Calimente, din Comisia parlamentara privind interceptarile ilegale, a declarat ieri ca membrii Comisiei se vor intilni cu procurorii DNA care s-au ocupat de interceptari, la sediul Parchetului General. Interceptarile efectuate de DNA - 3.800 de mandate in 2006, pentru interceptarea a peste un milion de convorbiri prin terminal propriu - sint, dupa parerea deputatului PNL, „cam pe linga lege". (O.I.)

Componenta Comisiei de cercetare a interceptarilor ilegale, pe www.cotidianul.ro/select