Monstru sacru al cinematografiei mondiale, Tony Curtis, care a jucat alaturi de Marilyn Monroe in filmul clasic "Unora le place jazz-ul" din anul 1959, joaca intr-un nou film, si, la 81 de ani, aproape nimeni nu-l mai recunoaste pe cel care a frant i
Monstru sacru al cinematografiei mondiale, Tony Curtis, care a jucat alaturi de Marilyn Monroe in filmul clasic "Unora le place jazz-ul" din anul 1959, joaca intr-un nou film, si, la 81 de ani, aproape nimeni nu-l mai recunoaste pe cel care a frant inimile tuturor fetelor.
Actorul, care acum are 81 de ani, a aparut pentru prima data fara peruca, aratandu-si chelia si barba alba fara nici o problema. Curtis filmeaza acum pentru productia "David And Fatima".
In film, actorul interpreteaza un rol de pacient al unui azil de batrani, care impartaseste din experienta sa de viata unui prieten mai tanar.
Starul era cunoscut ca unul dintre cei mai cuceritori actori din istoria cinematografiei, foarte putine femei rezistand ochilor sai albastri. Acum, timpul si boala si-au pus amprenta pe artist, care a suferit anul trecut de o forma destul de grava de pneumonie. Din fericire, actorul, care este tatal artistei Jamie Lee Curtis, si-a revenit foarte bine.
Tony Curtis s-a nascut la data de 3 iunie 1925. Faimos pentru aspectul sau, par brunet, ondulat, si ochi albastri, marginti de gene lungi, Curtis a demonstrat ca nu este numai un baiat frumos, ci si un actor deosebit de talentat. De la debutul sau din anul 1949, Curtis a jucat in peste o suta de filme, cel mai faimos fiind "Unora le place jazz-ul" cu Jack Lemmon si Marilyn Monroe.
Fiu al imigrantilor evrei din Ungaria, Emanuel si Helen Schwartz, Bernard Schwartz, viitor Tony Curtis, a copilarit in Bronx, New York.
Tatal sau era un croitor care a venit in SUA in cautarea unei vieti mai bune. Initial, familia Schwartz a locuit intr-o camaruta din spatele atelierului de croitorie, Tony avand inca doi frati, Julius si Robert.
Curtis a povestit intr-un interviu despre mama sa ca "ma batea tot timpul, era foarte agresiva". Ulterior, mama sa a fost diagnosticata cu schizofrenie, boala care l-a afectat si pe fratele sau, Robert, care a si fost internat intr-o clinica de boli mentale.
Cand Tony a implinit 8 ani, el si fratele sau Julius au fost dusi la orfelinat, pentru ca parintii lor nu-i mai puteau creste. Tragediile aveau sa se tina lant in familia lor: cand Curtis avea doar 13 ani, fratele sau a fost lovit de un camion iar el a trebuit sa se duca la morga sa-i identifice trupul. Actorul a marturisit ca inca mai pastreaza sapca si cartile de scoala ale lui Julius, fiind sigurele lucruri care i-au ramas de la acesta.
Pentru ca realitatea era mult prea cruda pentru tanarul Curtis, el a inceput sa se refugieze in cinematografe.
Intre 1942 si 1945 Curtis a fost in marina militara a SUA, dupa care a luat cursuri de actorie si, dupa cum a marturisit chiar el, "am ajuns actor doar pentru ca eram cel mai frumos baiat din clasa". In 1948 a semnat un contract cu Unviersal Pictures si a devenit oficial Tony Curtis.
La scurta vreme, tanarul actor a devenit foarte cautat, el jucand alaturi de mari actori ca Burt Lancaster si Sidney Poitier.
In anii '50, Tony era atat de faimos, incat pana si Elvis Presley i-a copiat tunsoarea, dupa ce l-a vazut intr-un film.
La inceputul anilor '80, Tony Curtis s-a apucat de pictura, iar tablourile sale se vand chiar foarte bine. Actorul a recunoscut ca acum este mult mai interesat de pictura decat de filme, iar anul acesta, tabloul sau "Masa Rosie" va fi expus la Muzeul Metropolitan din Manhattan.
Tony a fost casatorit de sase ori, prima sa sotie fiind actrita Janet Leigh, cu care a avut doi copii: Jamie Lee Curtis si Kelly Curtis. A mai fost casatorit apoi cu Jill Vandenberg Curtis, Lisa Deutsch, Andrea Savio, Leslie Allen (cu care a mai avut doi copii) si cu Christine Kaufmann, de care a divortat, dar care i-a facut de asemenea alti doi copii.
Fiul sau, Nicholas (a carui mama era Leslie Allen), a murit din cauza unei supradoze de heroina la data de 2 iulie 1994, la doar 23 de ani. Curtis declara atunci: "ca tata, nu-ti revii niciodata dupa o asemenea tragedie. Nu exista noapte sa nu ma gandesc la el".
Acum, ultima sotie a lui Tony este cu 42 de ani mai tanara decat el. S-au intalnit intr-un restaurant in 1993 si s-au casatorit in 1998. "Nu conteaza diferenta dintre noi. Radem foarte mult, iar eu ma simt excelent din toate punctele de vedere. Este cea mai sexy femeie pe care o cunosc", isi declara actorul dragostea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.