Primul magazin din Romania al distribuitorului german de materiale de constructii Hornbach, amplasat in zona de sud a Capitalei, va fi deschis pe 20 iunie, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, a anuntat compania.

Magazinul este situat pe strada Turnu-Magurele din cartierul Berceni, are o suprafata totala de circa 24.000 mp si va oferi spatii pentru distribuirea a peste 120.000 de articole, de la materiale de constructii la unelte pentru gradinarit. Noul magazin beneficiaza de o poarta de acces al autovehiculelor de mari dimensiuni, care permite intrarea cu masina pina la raft, incarcarea usoara a materialelor de constructii voluminoase direct in autoturisme sau in autocamioane de tonaj redus, precum si plata tuturor cumparaturilor la o singura casa.

Reprezentantii companiei intentioneaza sa extinda reteaua de magazine din Romania in urmatorii ani cu inca noua centre comerciale, dintre care patru vor fi amplasate in Bucuresti. Hornbach isi propune sa realizeze in 2008 vinzari de 21 de milioane de euro in Romania. Concurentii grupului german sint retelele Bricostore, Praktiker, Mr. Bricolage, bauMax si Dedeman. (A.S.)