Fondul de investitii Permira si-a asigurat controlul asupra firmei Valentino, in urma unor acorduri de circa 500 milioane euro (672 milioane dolari), si va lansa oferte de preluare integrala a casei de moda, precum si a brandului german al acesteia, Hugo Boss. Permira a anuntat ca isi va majora cota de 29,6% detinuta la Valentino, prin achizitia a inca 10,8% din titluri.
Alte 12,4% din actiuni vor fi cumparate printr-un schimb de obligatiuni, iar toate achizitiile vor fi realizate la pretul de 35 euro pe unitate. Pretul oferit evalueaza Valentino la 2,6 miliarde euro.
Permira s-a aflat in negocieri exclusive cu membrii familiei Marzotto, care controleaza casa de moda, pentru preluarea de actiuni, iar fondul de investitii va face o oferta de preluare integrala a Valentino si a diviziei sale germane, Hugo Boss.
O sursa apropiata situatiei a declarat ca Permira ar putea inainta o oferta oficiala spre sfarsitul verii.
Potrivit legislatiei italiene, proprietarul unui participatii de peste 30% la o companie trebuie sa lanseze o oferta de preluare integrala a acesteia. Valentino este una dintre cele mai renumite case de moda la nivel mondial, iar analistii considera ca Permira are potentialul sa extinda activitatile acesteia la nivel international, inclusiv prin creatii mai ieftine, adresate tinerilor. O rochie creata de Valentino poate sa coste si 10.000 de dolari.
Permira a mai anuntat ca, in cazul in care oferta de preluare va avea succes, va delista Valentino de la Bursa.
In cazul diviziei de moda masculina Hugo Boss, Permira a precizat ca pretul oferit va fi media pretului actiunilor din ultimele trei luni, calculata de firma de servicii financiare Bafin, respectiv 43,26 euro in cazul titlurilor preferentiale si 47,73 euro pentru titlurile ordinare. Actiunile preferentiale Hugo Boss au fost cotate vineri la circa 46,25 euro pe unitate, iar cele ordinare la 50,49 euro.
Titlurile Valentino au atins vineri nivelul de 34,5 euro pe unitate, fiind ulterior suspendate, inainte de anuntul facut de Permira.
Fondurile de investitii private sunt tot mai interesate de lumea modei, ca urmare a cererii ridicate pentru produse de lux in state emergente precum China, India si Rusia.
Permira beneficiaza de consultanta pentru aceasta tranzactie din partea Mediobanca, Citigroup, UniCredit, Eidos Partners si Banca Leonardo.