Mai mult, vicepresedintele democrat Cezar Preda a avertizat ieri ca, membrii PD care mai deschid subiectul negocierilor cu PSD pe tema motiunii "risca sa fie dati de-o parte". "PD nu a initiat, nu a avut in ultima vreme negocieri ori discutii ori colaborari cu PSD. Baza electorala a PD nu vrea negocieri cu PSD, iar PD nu doreste si nu face negocieri cu cei impotriva carora luptam de doi ani si jumatate", a subliniat Preda. El a adaugat ca motiunea va fi depusa din nou in Parlament, saptamana viitoare.
Preda a sustinut ca democratii stiau de la inceput ca vor intampina multe piedici in demersul de depunere a documentului. "Noi am zis de la inceput ca avem o suta de semnaturi cu PLD. Diferenta se va strange cu presiuni in fiecare ora din partea coalitiei de cinci partide. Sunt convins ca aceasta motiune va fi depusa saptamana viitoare cu toate eforturile coalitiei anti-Basescu si anti-PD, iar motiunea e necesara pentru a sti cine e la putere si cine in opozitie.
In functie de rezultatul motiunii, ne vom aseza in opozitie sau la putere si asta va face ca PD si celelalte partide sa spuna ce doresc. Vor trebui sa-si asume transparent o anumita pozitie", a spus Preda. (R.I.P.)