„Am o slujba naspa rau" (varianta romaneasca pentru „I Really Hate My Job!") a avut premiera mondiala simbata seara, la Cluj, in cadrul TIFF. Scenarista filmului, Jennifer Higgie, s-a inspirat din cei zece ani cit a fost chelnerita pentru a scrie povestea a cinci femei cu virste si temperamente diferite care lucreaza intr-un mic local. Aici trebuie sa faca fata atit dezamagirilor si frustrarilor, cit si clientilor, caldurii ori sobolanilor.

Doua dintre cele cinci personaje feminine, toate principale, sint jucate de romance. Pentru personajul Rita, interpretat de Oana Pellea, au fost vazute sute de actrite, dar „cind Oliver Parker, regizorul, a vazut-o pe Oana, m-a sunat si mi-a spus: «Dumnezeule, Rita e aici!»", si-a amintit producatorul peliculei. Personajul interpretat de Alexandra Maria Lara este singurul care nu pare sa isi urasca slujba. „Pai chiar nu si-o uraste, intre toate celelalte care fac asta, ea este cea care priveste mereu lucrurile altfel, e dintr-o alta lume", explica actrita.

Cele cinci femei au un inamic comun in film: sobolanii. Actritele au marturisit ca nu au filmat efectiv cu sobolanii, nici macar scenele in care ii urmareau cu matura, desi una dintre rozatoare este o vedeta cel putin de talia lor. Producatorul a povestit ca, la angajarea „omului cu sobolanii", acesta le-a spus, pe un ton grav, ca „sobolanul pe care il aduce este cel care a jucat si in «Misiune Imposibila 3»". (C.J.)