Muzica va fi inchisa la ora 1.00 noaptea pe tot litoralul, iar de acest lucru se va ocupa, din aceasta vara, politia, au declarat reprezentantii Ministerului pentru IMM, Turism, Comert si Profesii Liberale dupa o vizita-fulger pe plajele si hotelurile de la malul marii.

„Azi-noapte n-am putut dormi de manele. Aceasta situatie nu mai poate continua. Vom acorda politiei puterea sa inchida orice terasa care pune muzica dupa unu noaptea. O lege in acest sens exista, dar pina acum nu a fost nimeni in stare sa o aplice", a declarat Lucia Morariu, secretar de stat in noul minister. Ministrul de resort, Ovidiu Silaghi, a sustinut, la rindu-i, ideea. „Principalul motiv pentru care touroperatorul german TUI a decis sa se retraga de pe litoralul romanesc in acest an a fost zgomotul cauzat de discoteci. Am elaborat un proiect de ordonanta de urgenta prin care sa se interzica functionarea acestora dupa ora 1.00", a aratat Silaghi.

Singurele statiuni in care se va putea auzi muzica pina tirziu in noapte sint Costinesti si Vama Veche. „Nu s-a pus problema inchiderii muzicii in Vama sau in Costinesti, pentru ca acestea nu sint statiuni pentru familisti", a spus Lucia Morariu.

Noua conducere a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) promite ca vara aceasta inspectorii institutiei vor merge imediat la locul cu probleme indicat de turisti. „Ori vin la unul dintre birouri, ori pur si simplu ne suna. Garantez ca o echipa a ANPC se va duce imediat la locul respectiv. Daca echipa care are in grija actiunea e pe teren, va fi sunata pe mobil si va ajunge in cel mai scurt timp la agentul economic care a creat neplaceri turistilor. Este totusi important ca oamenii sa ne sune", a spus Dan Vlaicu, proaspat sef al ANPC. Autoritatea va avea trei birouri la Mamaia, Costinesti si Neptun, ultimul avind in grija chiar si Vama Veche.

Fotografii si informatii despre Vama Veche la www.cotidianul.ro/select