Programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei va demara la 1 iulie, motiv pentru care, pe parcursul lunii iunie, o echipa ministeriala condusa de Eugen Nicolaescu se va deplasa in tara pentru a realiza instructajul medicilor de familie. "Am
Programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei va demara la 1 iulie, motiv pentru care, pe parcursul lunii iunie, o echipa ministeriala condusa de Eugen Nicolaescu se va deplasa in tara pentru a realiza instructajul medicilor de familie. "Am constatat ca alte programe nu s-au derulat asa cum au fost gandite, iar legislatia a fost interpretata dupa bunul plac. Au aparut, astfel, o serie de disfunctionalitati care au creat neplaceri pacientilor", a explicat Nicolaescu. Asadar, daca medicii vor fi bine instruiti, se va putea evita aglomerarea cabinetelor sau a laboratoarelor, iar programarile nu vor mai fi facute defectuos. "Vrem sa atentionam medicii de familie ca sunt direct raspunzatori de modul cum vor fi programati pacientii, astfel incat sa nu fie oamenii plimbati pe drumuri si sa stea la cozi interminabile", a mai spus ministrul Sanatatii. Acesta a detaliat efortul suplimentar pe care il vor face medicii de familie: "pana la sfarsitul lui 2007 sunt 6 luni, a cate 22 de zile lucratoare, in care vor fi consultati 11 milioane de romani, de catre 11 mii de medici. Asta inseamna ca fiecare medic de familie va consulta in plus 7 pacienti pe zi. Pentru acest lucru este platit suplimentar", a conchis Nicolaescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.