Secretarul de stat Paul Victor Dobre il contrazice pe Tariceanu in ceea ce priveste eliberarea permiselor auto in doar doua ore.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri ca, „incepind cu 1 iunie 2007, permisul si certificatul de inmatriculare auto vor fi eliberate in maximum doua ore, iar pasapoartele cu regim normal vor fi emise in cel mult o saptamina, incepind cu jumatatea lunii mai a acestui an". Pe de alta parte, autoritatile locale sustin ca permisul nu se poate elibera in doua ore pe motiv ca serviciile publice comunitare, care se ocupa de eliberarea permiselor auto, nu au logistica necesara pentru a indeplini dispozitia data de Executiv, lucru confirmat si de Paul Victor Dobre, secretar de stat in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative. „Nu stiu cine a dat informatia asta eronata. Doar pasapoartele solicitate in regim de urgenta se elibereaza in doua ore, permisul auto nu. Pina la anul, vom incerca ca sa eliberam si permisele si certificatele auto in regim de urgenta", ne-a declarat Paul Victor Dobre. Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca „exista logistica necesara pentru ca termenele sa fie respectate, insa institutiile care elibereaza documente trebuie sa se organizeze mai bine".

Examen auto pe calculator

Examinarea teoretica a celor care vor sa devina soferi se va face pe calculator, din toamna. „Va fi cite un monitor pentru fiecare candidat. Softul va afisa cite 26 de intrebari pentru fiecare candidat, iar rezultatul testului va fi instant", ne-a explicat Paul Victor Dobre. Potrivit acestuia, in prezent se deruleaza doua asemenea programe-pilot. In plus, dupa 1 iunie se vor elimina intrebarile-capcana, astfel ca fiecare dintre cele 26 de intrebari cuprinse intr-un chestionar va avea tot trei variante de raspuns, insa doar una va fi corecta.

Conditiile actuale privind examenul auto, pe www.cotidianul.ro/select