Bancile din Golf se orienteaza tot mai puternic catre oportunitatile de fuziune pe pietele locale, in contextul intensificarii concurentei in sectorul financiar global, potrivit directorului general al BCN din Arabia Saudita, Abdul Kareem Abu Alnasr.
Bancile din Golf se orienteaza tot mai puternic catre oportunitatile de fuziune pe pietele locale, in contextul intensificarii concurentei in sectorul financiar global, potrivit directorului general al BCN din Arabia Saudita, Abdul Kareem Abu Alnasr. "Orizontul de timp devine tot mai restrans", a afirmat Alnasr. Acesta a prezentat ca model pentru piata bancara fuziunea recenta dintre Banca Nationala din Dubai si Banca Emirates, o alta institutie financiara din Emiratul Arab. Analizate la standardele internationale, bancile din Golf sunt inca institutii mici, astfel ca fuziunile reprezinta tranzactii necesare pentru a asigura formarea unui segment de afaceri foarte competitiv in regiune, a carei dezvoltare este sustinuta de cresterea pretului petrolului si de aparitia unor companii noi, foarte puternice. Activele combinate ale bancilor din cele 6 state care formeaza Consiliul de Cooperare din Golf valoreaza 624 de mld. dolari. "Aceasta suma reprezinta 60% din totalul activelor bancii ABN AMRO, ea insasi un obiectiv de preluare", a spus Alnasr.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.