Vinzarile companiei DaimlerChrysler in Romania s-au majorat cu 35%.

Marcile Mercedes, apartinind Daimler, si Chrysler, Dodge si Jeep, incluse in grupul Chrysler, au raportat cumulat vinzari de 2.450 de masini in pr


Vinzarile companiei DaimlerChrysler in Romania s-au majorat cu 35%.

Marcile Mercedes, apartinind Daimler, si Chrysler, Dodge si Jeep, incluse in grupul Chrysler, au raportat cumulat vinzari de 2.450 de masini in primele cinci luni din acest an. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, cind vinzarile celor patru marci au totalizat 1.580 de unitati, in acest an s-a inregistrat o majorare de 35,5% a comercializarilor raportate in Romania. Potrivit reprezentantilor companiei DaimlerChrysler Automotive Romania, 850 de clienti romani au optat in primele cinci luni pentru achizitionarea unui autoturism Mercedes, fata de 623 de clienti in perioada ianuarie-mai 2006. Pe partea de vehicule comerciale, marca din Stuttgart a vindut 1.350 de unitati, comparativ cu 800 de unitati in primele cinci luni ale anului trecut. Chrysler, Jeep si Dodge au raportat vinzari cumulate de 250 de autoturisme in 2007, fata de 157 de unitati in intervalul ianuarie-mai al anului trecut.

Pentru intregul an 2007, Daimler-Chrysler Automotive Romania si-a marit tinta de vinzari cu aproape 10%, pina la 6.500 de automobile, pe fondul cresterii vinzarilor inregistrate la inceputul anului si a perspectivelor pozitive asupra pietei. Compania se asteapta sa vinda 2.000 de masini Mercedes, 3.500 din utilitarele aceleiasi marci si 1.000 de vehicule din grupul Chrysler, a declarat Michael Grewe, CEO al DaimlerChrysler Automotive Romania.

Recenta despartire dintre Daimler si Chrysler la nivel international nu va avea efecte secundare asupra vinzarilor din Romania, a mai spus Grewe. Fondul de investitii Cerberus a preluat 80,1% din Chrysler pentru 7,4 miliarde de dolari, echivalentul a 5,5 miliarde de euro. Restul de actiuni este detinut in continuare de Daimler.

Ce va face noul proprietar al Chrysler, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.