Mii de calatori au fost afectati dupa ce zeci de trenuri au fost deviate pe rute ocolitoare, din cauza deraierii unui marfar in judetul Hunedoara, vineri seara.

Acesta este cel mai grav accident feroviar produs vreodata in judetul Hunedoara. Potrivit sefului Politiei Transporturi Hunedoara, comisarul-sef Vasile Hritac, in weekend, pe tronsonul de cale ferata dintre Deva si Arad s-a circulat doar citeva ore si numai pe un fir. „In 24 de ore in judetul Hunedoara sosesc, pleaca sau sint in tranzit 110 trenuri de calatori. La acestea se adauga peste 65 de trenuri de marfa. Au fost afectati mai ales calatorii din zona Hunedoara, dar si cei care circulau cu garniturile Timisoara Nord - Galati", a declarat ieri comisarul-sef Hritac.

Toate cele 65 de garnituri care tranziteaza in 24 de ore gara Deva au fost redirectionate. Dintre acestea, sase sint trenuri rapid, doua intercity, 12 internationale, iar restul, trenuri accelerat si trenuri personale. Potrivit MEDIAFAX, dupa blocarea circulatiei pe calea ferata, in gara Deva oamenii au asteptat ore bune sa vina un tren, pentru ca nimeni nu le-a spus ca circulatia pe calea ferata este paralizata.

Circulatia feroviara intre Ilia si Deva a fost blocata, vineri seara, din cauza deraierii a sase vagoane ale unui tren de marfa. Purtatorul de cuvint al CFR Marfa, Adriana Sohanu, a declarat ca trenul care avea vagoane incarcate cu ipsos si vagoane-cisterna a intrat intr-o cireada de vaci, fiind provocata deraierea a sase vagoane, unul dintre acestea rasturnindu-se pe celalalt fir de mers.