Aproape ca nu a fost nimic care sa nu respecte "scenariul" spectacolului: sunet impecabil, joc de lumini impresionant pe ecrane cu led-uri, scena unica (latime de minim 50 m, inaltime de aproximativ 25 m si o adancime de 25 m, iar interiorul prevazut
Aproape ca nu a fost nimic care sa nu respecte "scenariul" spectacolului: sunet impecabil, joc de lumini impresionant pe ecrane cu led-uri, scena unica (latime de minim 50 m, inaltime de aproximativ 25 m si o adancime de 25 m, iar interiorul prevazut cu etaje), ora de intrare in scena - 21.00 (fix). Singurul lucru la care poate ca ar mai fi putut "lucra" artistul care si-a aniversat cei 25 de ani de cariera si la Bucuresti a fost interactiunea cu publicul. Foarte adevarat insa ca nici acesta nu prea l-a ajutat (atunci cand indrepta George Michael microfonul catre stadion, de multe ori... tacere). Poate asa se si justifica cele doar doua bisuri si acestea insa cu insistente. Dar a meritat! George Michael a cantat balada "Careless Whisper" si "Freedom".
Dupa recitalul Loredanei si al invitatilor ei - baietii de la Simplu -, George Michael si-a inceput show-ul "fara cusur" (traducerea titlului piesei de deschidere - "Flawless"), dar si fara a se adresa publicului. Artistul a alternat piesele lente cu cele mai ritmate, cu pauze si doar cateva replici ("Buna seara, Bucuresti! Cum va simtiti in seara asta?"; "Pentru cei 25 de ani de cariera, va multumesc"). A fost recompensat insa de aplauze si strigate de entuziasm din partea publicului, intre care s-au numarat si persoane importante din diverse domenii de activitate (premierul Tariceanu, Stefan Banica jr. cu Andreea Marin-Banica, Andreea Berecleanu si Andrei Zaharescu, Oana Roman s.a.). Spectacolul a mai insemnat insa si proiectii de imagini oarecare sau din videoclipuri sau diverse ghidusii de sustinere a mesajului pieselor (un George Bush gonflabil pentru "Shoot the Dog", de exemplu).
Daca anii care au trecut peste George Michael sunt vizibili, timpul scurs i-a priit insa interpretarii, aceasta cizelandu-se si punand mai bine in valoare talentul sau. Stilul insa a ramas in linii mari acelasi: barba neglijenta (marca proprie) si atentie la accesorii. Artistul a purtat un costum negru accesorizat cu lantisoare si ochelari de soare (dar nu inchisi la culoare).
Pe scurt, o noua reusita pentru George Michael, dar si pentru organizatorul local al concertului (mai putin reusita fiind organizarea la stadion). Artistul a plecat (imediat dupa concert), iar muncitorii si-au reluat lucrul; de aceasta data la demontarea echipamentului de scena. Stadionul "Lia Manoliu" se pregateste de un nou mega-concert: The Rolling Stones (in iulie). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.