Filmul "4 luni, 3 saptamani sI 2 zile", a regizorului Cristian Mungiu, premiat recent cu trofeul Palme d'Or, va deveni material didactic in Franta. Cristian Mungiu a declarat ca filmul sau a primit, pe langa cea mai inalta distinctie a festivalului
Filmul "4 luni, 3 saptamani sI 2 zile", a regizorului Cristian Mungiu, premiat recent cu trofeul Palme d'Or, va deveni material didactic in Franta. Cristian Mungiu a declarat ca filmul sau a primit, pe langa cea mai inalta distinctie a festivalului de la Cannes,"Premiul Educatiei Nationale sI va va ajunge pe DVD in liceele din Franta."E un premiu mai mic despre care nici nu am auzit inainte de festival. Dar pana la urma mi-a facut mare placere sa primesc acest premiu, din cauza componentei educative a filmului. E o componenta educativa intentionata", a spus Cristian Mungiu, explicand ca tocmai din acest considerent a tinut sa faca acest film.

"Am dorit foarte mult sa nu fac un film pe care il vezi si dupa aia te duci acasa si te gandesti la problemele pe care le ai tu mai departe", a explicat Mungiu. Regizorul a afirmat ca lui personal i-au trebui foarte multi ani sa inteleaga lucruri pe care nu le-a priceput pana in '89, dar din clipa din care le-a inteles, a avut convingerea ca trebuie s a-si folosesc mijloacele de cineast pentru a le spune si celorlalti."Acest film a fost ales sa ajunga pe DVD la toate liceele din Franta din cauza ca li s-a parut ca e ceva de inteles de pe urma lui pentru cei care au 16-18 ani", a conchis Mungiu, precizand ca spera ca lucru acesta sa fie posibil si in Romania.

La TIFF a fost aplaudat minute in sir


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.