Handbalul feminin se afla in fata unui examen extrem de important, reprezentativa pregatita de Gheorghe Tadici (foto) si Dumitru Musi urmand sa evolueze maine, de la ora 16.30, la Uddevalla, impotriva Suediei, in primul meci din "dubla" care decide c
Handbalul feminin se afla in fata unui examen extrem de important, reprezentativa pregatita de Gheorghe Tadici (foto) si Dumitru Musi urmand sa evolueze maine, de la ora 16.30, la Uddevalla, impotriva Suediei, in primul meci din "dubla" care decide calificarea la turneul final mondial din Franta. Patite anul trecut, cand au fost nevoite sa urmareasca din fata televizorului Euro 2006, ratand lamentabil calificarea in fata selectionatei Serbia&Muntenegru, "tricolorele" au plecat ieri dupa-amiaza spre Uddevalla cu gandul la victorie, fiind convinse ca nu vor mai avea sincope si in acest an.
Fara doua piese importante in lot, Cristina Varzaru si Roxana Gatzel, ramase acasa din cauza unor accidentari serioase, Tadici si Musi au adunat cam tot ce are mai bun handbalul feminin la ora actuala. Pana si orgoliile au fost lasate deoparte si a fost rechemata la lot, dupa o absenta de doi ani, interul Carmen Amariei-Lungu, recent desemnata MVP-ul finalei Ligii Campionilor, astfel ca efectivul care a plecat spre Suedia poate fi considerat cel mai valoros. Realisti, cei doi tehnicieni romani au afirmat la plecare ca desi Romania este considerata ca principala favorita la calificare, "tricolorele" trebuie sa respecte cu strictete disciplina tactica, pentru a nu se repeta istoria de anul trecut.
"Nu trebuie sa uitam ca biletele pentru Mondiale le obtinem din doua meciuri. Suedia este o echipa puternica, incomoda, care joaca pana la capat. Noi ne dorim insa o calificare la Mondiale din doua victorii, asta ar fi important si pentru moralul fetelor. Nu trebuie sa lasam nici o sansa Suediei, pentru ca ne-ar putea costa scump", a spus secundul Musi, in vreme ce principalul Tadici atragea atentia ca Suedia s-a pregatit serios pentru "dubla" cu Romania imediat dupa ce a aflat adversarul la tragerea la sorti. "Suedia este o echipa care evolueaza in aceeasi formula de vreo trei ani. Nu ne va fi usor, dar mergem sa castigam, pentru a avea o alta perspectiva la meciul retur de la Rm. Valcea", a spus si Tadici, care va conta in Suedia pe portarii Dinu-Hutupan, Tolnai si Paslaru, precum si pe deja consacratele Luca, Bradeanu, Elisei-Ardean, Lecusanu, Maier, Gheorghe, Meirosu, Gogarla si Amariei-Lungu. Reamintim ca meciul retur se va disputa pe 9 iunie, in Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Valcea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.