Povestea de dragoste a profesoarei de romana de la Liceul „L. Blaga“, Corina Vasile (foto), cu un elev de la Liceul „Grivita“, Bogdan Costache, de pe urma careia tanarul s-a sinucis, dovedeste ca legislatia in vigoare este in
Povestea de dragoste a profesoarei de romana de la Liceul „L. Blaga“, Corina Vasile (foto), cu un elev de la Liceul „Grivita“, Bogdan Costache, de pe urma careia tanarul s-a sinucis, dovedeste ca legislatia in vigoare este incompleta. Acest lucru a fost recunoscut de insusi ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, care a declarat: „Un profesor care preda si are o relatie cu un elev este un fapt complet imoral, nu ilegal“. Mai mult, demnitarul sustine ca nu stie daca aceasta poveste este reala sau nu si mai precizeaza ca „legea nu face referire expres la o relatie amoroasa intre un cadru didactic si un elev“.

Cazul profesoarei de romana, Corina Vasile, implicata intr-o poveste de dragoste cu un fost elev de al ei, scoate in evidenta slaba calitate a regulamentelor scolare. De altfel, dupa o lunga perioada de „meditatie“, pana si ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a recunoscut ca nici un articol din Statutul personalului didactic nu prevede expres masuri impotriva dascalilor loviti de patima amorului cu elevii. Mai mult, inca nelamurit, demnitarul a afirmat: „Nu s tiu daca povestea dintre o profesoara si elevul ei, mediatizata recent, este reala sau nu. Legea nu face referire expres la o relatie amoroasa intre un cadru didactic si un elev“. Povestea de amor a Corinei Vasile, profesoara de romana la Liceul „Lucian Blaga“ din Bucuresti, cu fostul ei elev Bogdan Costache, de la Liceul „Grivita“, de pe urma careia tanarul a decis sa-si puna capat zilelor, continua sa produca comentarii peste comentarii. Mai ales ales acum, dupa ce tanara profesoara blonda a recunoscut in fata procurorilor ca relatia ei de dragoste a fost „una adevarata si sincera“. Aceasta situatie evidentiaza incapacitatea legislatiei din domeniu care, desi stipuleaza ca este interzis orice fel de comportament imoral din partea personalului didactic, atat in scoala, cat si in afara ei, nu precizeaza ce masuri se pot lua pe linie administrativa si deontologica. Din aceasta cauza, fapta profesoarei este privita cu indulgenta de catre toti factorii responsabili: consiliul profesoral al Liceului „Lucian Blaga“, conducerea unitatii de invatamant, Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti, sindicate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.