Chiar inainte de lansarea pe piata, Porsche Romania a reusit sa vanda toata cota de supersportive R8 alocata de fabricantul german tarii noastre. Importatorul general al marcii Audi a anuntat pentru R8 preturi cuprinse intre 105.127 euro, respectiv 1

Chiar inainte de lansarea pe piata, Porsche Romania a reusit sa vanda toata cota de supersportive R8 alocata de fabricantul german tarii noastre. Importatorul general al marcii Audi a anuntat pentru R8 preturi cuprinse intre 105.127 euro, respectiv 112.490 euro cu TVA, la care se adauga 3.185 euro taxa de prima inmatriculare.
"Automobilul va concura cu Porsche 911 - Carrera si Turbo, precum si cu modelele similare ale marcilor Aston Martin, Ferrari si Maserati. Au fost vandute toate cele 15 masini alocate in acest an pietei romanesti, cu multe luni inainte de lansare. Clientii sunt, in marea lor majoritate, oameni de afaceri cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani, doar doi dintre acestia fiind mai tineri de 30 de ani", au declarat agentiei Mediafax reprezentantii companiei. Oricum, cei care vor sa comande acum un R 8 au de asteptat un an pana cand intra in posesia bolidului.

Un adevarat bolid

R8 este echipat cu un motor de 4,2 litri si 420 de cai putere, dezvolta o viteza maxima de 301 kilometri pe ora si o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,6 secunde.
Audi AG a decis sa produca in serie limitata, de cateva mii de unitati anual, din modelul Audi R8, pentru care in 2006 alocase o cota de opt unitati ce urmau sa fie livrate anul acesta in tara. Cererea de pe piata a facut ca Audi sa suplimenteze cota, pana la 15 unitati, care au fost comandate inca de anul trecut, insa vor fi livrate pe parcursul lui 2007, mai ales in semestrul al doilea.

Conceptul Le Mans Quattro

Audi AG a decis in aprilie 2005 sa produca R8 la uzina din orasul Neckarsulm, unde a investit in acest sens 28 milioane euro si produce aproximativ 20 de masini pe zi, din acest model, de la finele anului trecut. Masina a fost lansata oficial pe plan mondial la Salonul de la Paris, in toamna lui 2006, si are la baza conceptul Le Mans Quattro prezentat in 2003, la salonul de la Geneva.
Porsche Romania estimeaza ca va comercializa anul acesta 2.200 de automobile Audi, cu 25% mai mult decat anul trecut, pe fondul cresterii numarului de romani care isi permit masini premium. Pentru Audi, in prezent exista 14 dealeri in tara, iar reprezentantii marcii se vor concentra pe partea calitativa si vor dezvolta si moderniza trei dealeri din Oradea, Galati si Bucuresti.
Anul trecut, in Romania, vanzarile Audi au crescut cu peste 30%, peste nivelul din 2005, atingand 1.727 de unitati. Audi a fost in 2006 lider la vanzarile de autoturisme pe segmentul masinilor premium germane, devansand Mercedes si BMW, care si-au gasit 1.685, respectiv 1.666 de unitati pe piata noastra, conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).
Anul trecut, cele mai vandute modele Audi in Romania au fost A6 (418 unitati), A4 (411 masini) si Q7 cu 324 de unitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.