CE BEM, CE MANCAM
Gelatina extra Colonial este recomandata de producatori pentru "prepararea cremelor, jeleurilor, torturilor, prajiturilor si a aspicului". Pentru a fi de ajutor gospodinelor, pe plic este notata si o reteta de tort.

Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne explica faptul ca "gelatina este o proteina animala colagenica avand o valoare biologica foarte scazuta, utilizata in special pentru obtinerea aspicurilor si, in general, ca agent de gelifiere". Gelatina trebuie sa fie insotita de un document care sa certifice faptul ca nu provine de la animale contaminate cu prioni (boala vacii nebune).

Producatorul ne spune la ce sa o folosim, specialistul nostru insa nu o recomanda anumitor categorii de persoane pentru efectele pe care aceasta poate sa le aiba asupra sanatatii. Persoanele alergice trebuie sa fie foarte atente atunci cand consuma alimente in compozitia carora intra gelatina. De asemenea, este recomandabil ca suferinzii de boli hepatice si renale, bolnavii de cancer, de guta, persoanele care sufera de boli de colagen, copiii, femeile insarcinate si care alapteaza sa evite consumul de preparate cu gelatina.