Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, ieri, ca nu a participat la dezbaterile la legea la care face referire adresa procurorului Doru Tulus, acuzandu-l pe acesta ca incearca sa-i faca dosar penal si a precizat ca va solicita DNA sa-i transmita daca are un astfel de dosar. "Am aflat de la colegi ca secretarul general al Senatului a primit o adresa prin care un procuror din Romania a solicitat ce atitudine am avut la dezbateri si ce vot am dat la o lege. (...) Faptul ca procurorul cere asta printr-o adresa inseamna ca are o anumita conceptie despre cum trebuie sa faca o anumita lucrare, zis si dosar", a declarat senatorul UDMR.
Reactia senatorului survine comunicatului prin care Directia Nationala Anticoruptie anunta ca a solicitat secretarului general al Senatului Romaniei sa-i comunice "daca senatorul UDMR Verestoy Attila a participat la dezbaterile finale prin care a fost aprobata OG 41/2005 care stabileste pragul maxim de detinere de 1% la Societatile de Investitii Financiare (SIF)", cerand, in copie certificata, procesul verbal al dezbaterilor. "Aceste cereri au fost formulate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in cadrul dosarului penal 87/P/2007, constituit ca urmare a unei interventii avute in Senatul Romaniei, in sedinta din 3 aprilie 2006, de un membru al Senatului.
Acesta a reclamat ca Directia Nationala Anticoruptie si Ministerul Public trebuie sa se sesizeze in legatura cu tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti a titlurilor detinute la SIF de diferite persoane in ziua in care OG 41/2005 a fost aprobata de Camera Deputatilor (camera decizionala). Sesizarea a fost trimisa la Directia Nationala Anticoruptie de Ministerul Justitiei.
Dosarul se afla in prezent in faza actelor premergatoare", se arata in comunicat. Pe de alta parte, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat marti ca, in opinia juristilor Senatului, solicitarea procurorului reprezinta "un abuz in serviciu", motiv pentru care va interveni la Consiliul Superior al Magistraturii, pe acest subiect.